Pasak jų, neįvardytas informatorius padėjo stebėti Abu Bakro al-Baghdadi judėjimą Sirijoje, taip pat teikė duomenis apie statybos darbus pastatų komplekso, kur slapstėsi IS vadeiva, teritorijoje. „Jis gali gauti visus 25 mln. arba dalį šios sumos“, kurią JAV žadėjo už teroristo galvą, pažymi leidinys.

„The Washington Post“ pabrėžia, jog informatorius dalyvavo IS lyderio likvidavimo operacijoje. „Jis buvo išvežtas iš regiono kartu su šeima praėjus dviem dienoms po jos“, - sakoma straipsnyje.

Laikraščio duomenimis, informatorius – „arabas, musulmonas sunitas, stojęs į kovą su IS po to, kai teroristai nužudė vieną iš jo giminaičių“. Į Abu Bakro al-Baghdadi aplinką jį infiltravo kurdų vadovaujamos Sirijos demokratinės pajėgos.

Spalio 27 d. JAV prezidentas Donaldas Trumpas paskelbė, kad Amerikos kariškiai likvidavo Abu Bakrą al-Baghdadi. Pasak Baltųjų rūmų šeimininko, kartu su IS lyderiu buvo sunaikinta daug grupuotės narių.

D. Trumpas taip pat padėkojo Turkijai, Rusijai, Sirijai ir Irakui už pagalbą rengiant operaciją. Pasak jo, Rusija atidarė Jungtinėms Valstijoms oro erdvę virš tam tikrų Sirijos rajonų. Bet Rusijos gynybos ministerija pareiškė neturinti patikimos informacijos apie Abu Bakro al-Baghdadi sunaikinimą ir neatidariusi oro erdvės virš Sirijos JAV aviacijai.