„Suvažiavimas vyks 14-tą gruodžio, steigėjų turi būti 2,5 tūkstančio“, – per spaudos konferenciją Seime trečiadienį sakė naują partiją buriantis filosofas, buvęs kandidatas į prezidentus Arvydas Juozaitis.

Pasak A. Juozaičio, naująją partiją turėtų daugmaž po lygiai sudaryti judėjimo „Lietuva yra čia“ ir buvę partijos „Tvarka ir teisingumas“ nariai.

Buvęs „tvarkietis“, Seimo frakcijos „Lietuvos gerovei“ seniūnas Vytautas Kamblevičius teigė, jog naujoji partija tikisi perimti dalį „tvarkiečių“.

„Sudaryta tvirta organizuota ir darbšti iniciatyvinė grupė, kuri intensyviai ruošiasi, bandoma iki suvažiavimo pervažiuoti visus partijos skyrius, susitikti su partijos nariais, kadangi labai gerai žinote, kad vyksta didelis partijos „Tvarka ir teisingumas“ skilimas“, – kalbėjo V. Kamblevičius.

Anot V. Kamblevičiaus, jog naujosios partijos lyderiu turėtų būti renkamas A. Juozaitis. Pats V. Kamblevičius teigia pats nepretenduojantis į kokias nors pozicijas naujoje politinėje jėgoje.

V. Kamblevičius „tvarkiečius“ paliko po konflikto su partijos pirmininku Remigijumi Žemaitaičio dėl to, kaip turėtų būti pertvarkoma ši politinė jėga.

Šiuo metu V. Kamblevičius vadovauja Seimo frakcijai „Lietuvos gerovei“. Jam ir dar keliems politikams pasitraukus iš „tvarkiečių“ frakcijos, ši parlamentinė grupė rugsėjį sugriuvo.

„Tvarkos ir teisingumo“ pirmininkas R. Žemaitaitis liko vienas ir dirba Mišrioje Seimo narių grupėje.

A. Juozaitis per šiemet vykusius prezidento rinkimus surinko 4,69 proc. balsų ir liko penktas.