Jei bulvių reikia mišrainei, kaip tik taip jas ir reikia virti. Daugelis dar iš vaikystės žino, kad šių daržovių šakniagumbius geriau virti rūgščiame vandenyje – tada jie nepervirs, nesuzmeks, o luobelė – nesutrūkinės.

Rūgščiame vandenyje išvirtos bulvės atrodys it iš paveikslėlio, o kad ir skonis liktų nepriekaištingas, rūgštinant vandenį būtina paisyti tam tikrų proporcijų. Koks turi būti citrinų sulčių, acto arba citrinų rūgšties ir vandens santykis, sužinosite susipažinę su toliau pateiktais nurodymais iš portalo mschistota.ru.

Su citrinų sultimis

Kai kuriems šis metodas atrodo patikimiausias ir labiausiai priimtinas. Jei bulvių su lupenomis nutarsite išsivirti būtent taip, pusę griežinėlio citrinos reikės įmesti į verdantį vandenį ir tada į jį sumesti bulves. Jei bulvių gana daug, galima įmesti 2–3 citrinos griežinėlius. Šiaip jau citrinos griežinėlio užtenka dviem litrams vandens parūgštinti.

Aišku, galima naudoti ir natūralias citrinų sultis. Tokiu atveju valgomąjį šaukštą sulčų reikės įpilti į 3 litrus vandens.

.

Su actu

Verdant bulves su lupenomis, vandenį rekomenduojama rūgštinti 9 proc. actu. Porai litrų vandens prireiks 1–2 arbatinių šaukštelių produkto. Bulves į actu parūgštintą vandenį reikia sudėti vos tik vanduo užverda.

Jei su lupenomis išvirtas bulves ketinate dėti į mišrainę, acto dozę galima padidinti iki 2 valgomųjų šaukštų (2 litrams vandens). Tada bulvės tikrai nesutrupės, net jei pavirsite jas kiek ilgiau.

Su citrinų rūgštimi

Šiaip jau nėra labai svarbu, kuriuo produktu rūgštinsite vandenį, kuriame verdamos bulvės. Be citrinų ir acto, tikrai galima naudoti ir citrinų rūgštį. Į užvirusį vandenį reikia įberti 1 arbatinį šaukštelį šio produkto. Rezultatas visada džiugina – bulvės nesuskilinėja ir nesutrupa, o išverda – puikiai.

Ką dar verta žinoti?


Kad bulvės su lupenomis išvirtų idealiai, privalote žinoti apie rūgštaus vandens daromus stebuklus. Parūgštintame vandenyje bulvės jausis saugiai, kad ir kaip ilgai jas virtumėte. Visgi laiką reikia fiksuoti – vien jau todėl, kad vanduo virdamas neišgaruotų.

Svarbu! Jauni šakniagumbiai verda vidutiniškai 20 minučių, o seni – 30–50 minučių, priklausomai nuo bulvių dydžio.

Dar keletas niuansų

• Vandenį pasūdyti reikia iš anksto, be to, pernelyg negailint druskos. Jei druską bersite įpusėjus virimui arba pabaigoje, bulvės gali pervirti.

• Bulves reikia virti nustačius mažą arba vidutinę kaitrą, atidengtame puode. Karštame ir intensyviai kunkuliuojančiame vandenyje gali sutrūkinėti bulvių luobelė, be to, bulvės ypač greitai išvers, todėl galite nepastebėti momento, kai jos bus gatavos.

• Virtų bulvių kokybė priklauso ir nuo bulvių veislės. Su lupenomis geriausia virti tokias bulves, kuriose mažai krakmolo.

• Bulvės turi būti apyvienodžio dydžio. Mažų ir didelių bulvių virimo trukmė, aišku, skiriasi, todėl tame pačiame puode jų geriau nevirti.

Svarbu! Nuspėti, ar bulvė virdama sutrupės, galima ir pagal išvaizdą. Manoma, kad rožinės spalvos daržovės mažiausiai linkusios pervirti, todėl yra tinkamiausios virti su lupenomis. Mažiausiai patvariomis laikomos baltos spalvos bulvės.

Štai ir visos gudrybės, kurias pravartu žinoti, norint, kad verdamos bulvės su lupenomis nesutrupėtų ir nesuskilinėtų. Beje, ar žinote, ką padaryti, kad būtų lengviau nulupti bulvių luobelę? Pasirodo, ką tik išvirtą bulvę reikia aplieti lediniu vandeniu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)