LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė bei Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos sporto grupės vadovas Rolandas Zuoza specialios pagerbimo ceremonijos metu pasveikino 15-ojo EJOF Baku medalininką ir 2-ųjų Europos žaidynių Minske 1-6 vietų laimėtojus bei jų trenerius.

„Norime jums dar kartą padėkoti ir pasidžiaugti jūsų pasiekimais. Kasmet turime po kelis olimpinius renginius, o šiemet kartu su žiemos jaunimo olimpiniu festivaliu jų buvo net trys. Simboliškai susidėliojo ir varžybų eiliškumas: festivalis, žaidynės – ir pirmyn visi į Tokiją“, – savo sveikinimo kalboje akcentavo D. Gudzinevičiūtė.

„Noriu jus pasveikinti ministro vardu, pasidžiaugti jūsų laimėjimais, tikėti, kad ateityje visi pateksite į olimpines žaidynes, ir nešite olimpizmo bei sporto vertybes. Sėkmės tolimesniuose jūsų startuose. Ir, žinoma, finišuose“, – linkėjo R. Zuoza.

Pirmasis aplodismentų susilaukė jauniausiasis laureatas – Azerbaidžane sidabro medalį iškovojęs tenisininkas Vilius Gaubas, į LTOK būstinę atvykęs tiesiai iš turnyro Ispanijoje. Antrą reitingą varžybose turėjęs 14-metis pakeliui į finalą įveikė pajėgius varžovus iš Kipro, Estijos ir Čekijos, o finale grūmėsi prieš Ispanijos tenisininką.

„Medalis vis dar namuose, Šiauliuose. Kai grįžtu, visada einu pasižiūrėti ir juo pasidžiaugti, – kalbėdamas su LTeam.lt šypsojosi talentingasis žaidėjas. – Šis pasiekimas labai daug padėjo: tiek psichologiškai, tiek fiziškai, įgavau pasitikėjimo savimi, dabar ir su vyresniais pavyksta gerai sužaisti svarbiose kovose.“

Iš kaimyninės Baltarusijos LTeam komandos nariai parvežė tris apdovanojimus. Du iš jų – Lietuvos dviračių treko karaliene vadinama Simona Krupeckaitė. 36-erių metų atletė kartu su Migle Marozaite iškovojo sidabrą komandinėje sprinto rungtyje, o asmeninėje keirino rungtyje pasidabino aukso medaliu.

„Žaidynės Minske buvo nuostabi repeticija prieš olimpines žaidynes. Tiek jaunimo festivaliai, tiek Europos žaidynės yra labai geras tiek jėgų, tiek dvasios, tiek pasiruošimo išbandymas. Manau, kad galimybė dalyvauti tokiose svarbiose varžybose yra didžiulis žingsnis į priekį. Medicinos personalo, trenerių, sportininkų susibūrimas į vieną komandą užgrūdina, paruošia ir neleidžia atsipalaiduoti“, –pabrėžė net keturių olimpinių žaidynių dalyvė S. Krupeckaitė.

„Tikslą turime vieną – tai olimpinės žaidynės. Šiuo metu dar reikia pasistengti, bet link jų einame teisingu keliu ir tikiu, kad ten pateksime, – pasitikėjimą savo jėgomis demonstravo M. Marozaitė. –Pasirodymas žaidynėse tikrai pridėjo pasitikėjimo savimi ir naudingos svarbių varžybų patirties.“

Aukščiausios prabos medalį Lietuvai Minske laimėjo ir gimnastas Robertas Tvorogalas. 25-erių metų vilnietis paskutinę varžybų dieną buvo geriausias pratimų ant skersinio rungtyje. Robertas aukštas pozicijas užėmė ir kitose rungtyse: pratimuose ant lygiagrečių jis buvo penktas, o daugiakovėje – septintas.

„Prieš varžybas buvo labai daug streso, tačiau paties finalo metu jo visai nejaučiau. Dabar, kaip prisimenu, tai viskas tuomet labai greitai prabėgo“, – prisiminimais dalijosi vietą 2020 metų Tokijo olimpinėse žaidynėse jau iškovojęs gimnastas.

Įvertinti buvo ir per plauką nuo apdovanojimų pakylos likę baidarininkai Ričardas Nekriošius ir Andrejus Olijnikas – jie Minsko kanale vykusiame 1000 metrų dviviečių valčių finale užėmė ketvirtą vietą, nuo bronzos medalininkų atsilikę vos 0,022 sek.

Pagerbti ir penktąsias pozicijas iškovoję imtynininkė Danutė Domikaitytė, dviračių plento atstovas Gediminas Bagdonas, šuolininkas į aukštį Adrijus Glebauskas, dviračių treko komandos narys Vasilijus Lendelis, baidarininkas Artūras Seja bei 3x3 vyrų krepšinio rinktinė, kurią sudarė Medas Kuprijanovas, Mintautas Bulanovas, Paulius Semaška, Aurelijus Pukelis.

Visiems šiems sportininkams, jų treneriams ir abiejų misijų medicinos personalui buvo įteikti atminimo diplomai bei premijos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją