M. Franco buvo nužudyta 2018 metų kovo 14 d. Rio de Žaneiro centre. Nusikaltėliai apšaudė automobilį, kuriuo ji važiavo iš renginio, skirto kovai su rasine diskriminacija. Žmogžudystė sukėlė audringus protestus: mitinguose, kurie buvo surengti didžiausiuose šalies miestuose – San Paule ir Rio de Žaneire, dalyvavo mažiausiai 10 tūkstančių žmonių.

Pasak kanalo, kurio žurnalistams pavyko susipažinti su tyrimo medžiaga, 46 metų Elcio Vieira de Queirozas, vairavęs automobilį, iš kurio buvo šaudoma, prieš pat nusikaltimą buvo nuvažiavęs į gyvenamąjį kompleksą, kur yra J. Bolsonaro namas. Kaip papasakojo komplekso apsaugos darbuotojas, kontrolės punkte E. Vieira de Queirozas pareiškė važiuojąs į būsimojo valstybės vadovo namus. Portjė parodymuose sakoma, kad, paskambinęs į J. Bolsonaro namą, jis išgirdo balsą, panašų į „pono Jairo“, kuris jam patvirtino, jog svečio tikrai laukiama. Anksčiau, kovo mėnesį, buvo sužinota, kad į M. Franco automobilį šaudęs 48 metų amžiaus buvęs policininkas Ronnie Lessa gyveno J. Bolsonaro kaimynystėje.

J. Bolsonaras, kuris šiomis dienomis lankosi Saudo Arabijoje su vizitu, per tiesioginę transliaciją socialiniame tinkle griežtai ir emocingai reagavo į naujienų laidos siužetą, kategoriškai neigdamas savo sąsajas su nusikaltimu. Pasak politiko, tą dieną jis buvo sostinėje ir dalyvavo parlamento posėdyje, ką patvrtina deputatų biometrinių duomenų registravimo balsuojant elektroninė sistema. J. Bolsonaras taip pat apkaltino žiniasklaidą nuolat kišantis į jo šeimos narių asmeninį gyvenimą ir skleidžiant melagingą ir juos šmeižiančią informaciją.

Politiko nuomone, prie tyrimo duomenų nutekinimo žiniasklaidai prisidėjo Rio de Žaneiro gubernatorius Wilsonas Witzelas, neslepiantis savo prezidentinių ambicijų ir planų kelti savo kandidatūrą į aukščiausią postą valstybėje per kitus rinkimus.