Kaip antradienio vakarą pranešė bendrovė, taip nuspręsta atsižvelgiant į Viešųjų pirkimų tarnybos išvadoje nurodytas pastabas.

GIPL rangovo konkursą yra laimėjusi Lietuvos vamzdynų tiesėja „Alvora“, tačiau pasirašyti sutartį su ja sutrukdė teismams sprendimus dėl laimėtojos parinkimo apskundusi antroje vietoje likusi bendrovė „MT Group“.

„Mūsų pareiga šį strateginės svarbos projektą įgyvendinti kokybiškai, laiku ir ekonomiškai naudingiausiu būdu. Todėl, gerbiant valstybės institucijų nuomonę ir sprendimus, bus grįžtama į galutinių pasiūlymų vertinimo etapą ir atsakyta į visus kilusius klausimus, kad būtų išsklaidytos abejonės dėl pirkimų proceso ir jo rezultato“, – teigia „Amber Grid“ valdančios EPSO-G grupės generalinis direktorius Rolandas Zukas.

Pasak „Amber Grid“, užtikrindami peržiūros proceso nešališkumą, pirkimų komisijoje stebėtojų teisėmis dalyvaus Centrinės projektų valdymo agentūros atstovai.

Po pakartotino pasiūlymų įvertinimo nustačius konkurso laimėtoją, jis bus tvirtinamas „Amber Grid“ valdyboje ir visuotiniame akcininkų susirinkime.

Pasak „Amber Grid“ pranešimo, pakartotinas konkurso pasiūlymų vertinimas esminio poveikio numatytam projekto įgyvendinimo terminui neturės: planuojama, kad GIPL dujotiekio jungtis pradės veikti 2021 metų pabaigoje.

Visa GIPL projekto vertė – apie 500 mln. eurų, investicijos Lietuvos pusėje sieks iki 136 mln. eurų.

Pastačius dujotiekių jungtį bus sukurti pajėgumai, leisiantys Baltijos šalių kryptimi transportuoti iki 27 teravatvalandžių (TWh) gamtinių dujų per metus, Lenkijos kryptimi – iki 21 TWh per metus, o Baltijos šalių dujų rinkos taps bendros ES dujų rinkos dalimi.

Pirmadienį „Amber Grid“ paliko generalinio direktoriaus pareigas ėjęs Saulius Bilys.

Jis buvo priverstas atsistatydinti po to, kai įmonei nepavyko numatytu laiku – iki spalio pradžios – pasirašyti sutarties dėl šių statybų.