Praėjusiais metais įmonė į Turkiją skraidino 350 darbuotojų, o nuo 2019 m. jų gretas papildė šimtai naujokų. Šiuo metu įmonėje dirba daugiau nei 800 skirtingų sričių specialistų. Ir nors „Tesonet“ atveju į tokias išvykas skrenda visi darbuotojai, nepriklausomai nuo jų pareigų, dalis jų turėjo likti Lietuvoje – įmonė klientų turi visame pasaulyje, o klientų aptarnavimo skyrius dirba 24 val. per parą, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Šiemet išvykoje darbuotojai buvo nustebinti dar viena staigmena – Jurgio Didžiulio pasirodymu. Kad tai įvyktų, reikėjo derintis prie J. Didžiulio grafiko, užsakyti skrydžius per Maskvą į Turkiją, nes atlikėjas tuo metu kaip tik turėjo pasirodymą Novosibirske, „TEDx“ organizuotoje konferencijoje.

Jau tampa iššūkiu

„Workation“ – metinė tradicija ir laukiamiausia darbuotojų išvyka. Kasmet įmonė turi iššūkį išvežti didėjantį kiekį žmonių. „Kiekvienais metais galvojame, kad jau kitąmet bus neįmanoma, ir visada „kitąmet" vis tiek padarom, ką užsibrėžę“, – sako personalo vadovė Marta Sprogytė-Čekavičienė.

Išvykos metu darbuotojai turi laiko ilsėtis, bet taip yra įtraukiami į skirtingas veiklas produktyvumui ir kūrybiškumui skatinti. Šiais metais darbuotojai suorganizavo 31 skirtingas dirbtuves: nuo astrofotografijos, SCRUM technikos taikymo, patentų svarbos mokymų iki pranešimų apie radikalųjį smalsumą ir skambinimą į NASA.

„Mes suprantame, kad darbuotojų įsitraukimas būtinas, norint užtikrinti jų produktyvumą. Pati išvyka savaime netampa pagrindiniu motyvuojančiu veiksniu. Žmonėms svarbu pabūti neformalioje aplinkoje su vadovais, kolegomis ir geriau pažinti vienam kitą. Kaip tikroje draugų kompanijoje, tik mus papildomai dar vienija ir bendras tikslas – augti kaip įmonei. Įdomiausia tai, jog žmonės apie darbą bendrauja ir po darbo valandų, kad ir prie baseino“, – sako E. Sabaliauskas.

Ne vien linksmybės

Įmonės vadovai ir bendrakūrėjai E. Sabaliauskas ir T. Okmanas teigia, kad iš šono kartais gali atrodyti, jog išvykę darbuotojai vien tik linksminasi, bet realybė kitokia.

„Tam, kad išvykus darbai nesustotų, ruošėmės iš anksto. Keli komandos nariai skrido į Turkiją anksčiau, specialiai tikrino galimą interneto pralaidumą bei reikalingas priemones nenutrūkstamam interneto ryšiui užtikrinti. Įmonė pasirūpino bevielio interneto prieigos taškais ir iš esmės darė sprendimą, kurio Turkijoje nebuvo. Tam prireikė 10-ies prieigos taškų, papildomų 4G routerių, buvo panaudota net 360 metrų kabelio“, – pasakoja jis.

Komanda jau ne kartą įsitikino, kad išvyka leidžia ne tik pakeisti darbo aplinką, pailsėti, bet ir į darbines situacijas ar tikslus pažiūrėti kitaip, labiau susitelkti. „Kartais, norint įsigilinti į konkrečias sritis ar problemas, reikia ilgesnio ir nepertraukiamo laiko. Buvimas kitoje šalyje ir atsitraukimas nuo kasdienių dalykų leidžia tai padaryti. Kažkurią dieną Turkijoje su viena iš komandų turėjome net 5 valandų strateginę sesiją, aptarėme tai, kas padės įmonei dar labiau augti, konkretizavome tikslus“, – išvykos naudą pabrėžia T. Okmanas.

Planuota iš anksto

Be darbo ir darbuotojų organizuojamų dirbtuvių bei poilsio laiko, Turkijoje įmonė taip pat rengė trečiojo ketvirčio rezultatų pristatymo vakarą, organizavo ir apie naujus įmonės talentus sužinojo Talentų vakaro metu, kartu plaukė į vienos dienos kruizą.

Į Turkiją vyko ir du įmonėje visu etatu dirbantys kineziterapeutai, kurie rytais ir vakarais vesdavo fizines mankštas, o saulę ryte skatino pasitikti pasivaikščiojimu po kalnus. Laisvu po darbo metu darbuotojai ir patys organizuodavo veiklų: nuo kelionių motociklais, vaikščiojimo kanjonais iki plaukimo pripučiamaisiais plaustais. „Tesonet“ savo tradicijas planuoja tęsti ir toliau, o su partneriais jau pradeda galvoti apie kitų metų kelionę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (257)