Apie tai, ką reikia žinoti pirmą kartą keliaujant į Meksiką ir kaip organizuoti savo kelionę, kad ji būtų saugi ir kupina gerų įspūdžių, pranešime žiniasklaidai plačiau pakomentavo „Baltic Tours” kelionių ekspertas Andrius Paulionis bei kelionių organizatoriaus „Novaturas” komercijos vadovė Birutė Čepanskienė.

Prieš išvykstant

Besirenkant tolimą kelionę dažniausiai iškylantis klausimas yra jos trukmė. Norint bent kažkiek suprasti Meksikos unikalumą bei kultūros lobynus, kelionių ekspertas A. Paulionis pataria numatyti bent dešimties dienų arba net dviejų savaičių kelionę. Tai svarbu įvertinus ilgas skrydžio valandas keliaujant pirmyn ir atgal. Taip pat, anot eksperto, prieš išvykstant reikėtų turėti bent 6 mėnesius galiojantį asmens dokumentą bei pasitikrinti muitinės reikalavimus dėl maisto, alkoholio bei tabako gaminių įsivežimo.

B. Čepanskienė priduria, jog vizos į Meksiką lietuviams nereikia, pakanka atvykus į oro uostą užpildyti imigracinę kortelę. Privalomų skiepų į šią šalį taip pat nėra, o visą su skiepais susijusią rekomenduojamą informaciją galima rasti svetainėje www.ulac.lt.

Tekila, sombreras, baltas smėlis…

Jei išgirdus Meksikos pavadinimą pirmiausia pagalvojote apie tekilos gėrimų kupinas šventes, už žmogų didesnes sombrero skrybėles ir nesibaigiančius balto smėlio paplūdimius – nesuklydote. A. Paulionis, patikina, jog būtent taip šią šalį ir apibūdintų. Čia visada šilta ir drėgna, apie 29-31°C karščio, todėl Meksika bus tobula tiems, kas mėgsta šilumą, žalią gamtą, o augalais žavisi labiau nei dykumomis.

Meksika

„Turizmo sezonas čia prasideda nuo gruodžio ir baigiasi kovą. Šiuo laikotarpiu išvengsite nesibaigiančių liūčių ir papulsite į tikrą pramogų įkarštį. Viešbučių kokybė Meksikoje taip pat labai gera, atitinka tarptautinį žvaigždučių lygį. Jeigu norite sutaupyti, patariu rinktis pigesnius, mažiau žvaigždučių turinčius viešbučius be maitinimo. Miestuose išties yra labai daug vietų skaniai pavalgyti. Patiekalai ypač patiks tiems, kurie mėgsta aštrų maistą, tačiau yra ir švelnių valgių. Taip pat galima į valias ragauti jūros gėrybių“, – pasakoja kelionių ekspertas.

Meksika

Išsiruoškite be rūpesčių!

Kelionės į tolimą šalį planavimas gali atrodyti neįveikiama užduotis, tačiau B. Čepanskienė ragina nesijaudinti ir viską planuoti paeiliui.

„Pirmiausia reikia įvertinti, kiek laiko ir žinių turite tam, kad galėtumėte savarankiškai planuoti kelionę. Jei patys nesijaučiate pakankamai drąsiai, arba neturite nei laiko, nei patirties – kreipkitės į kelionių profesionalus. Įsigiję atostogas per kelionių organizatorių, galėsite dėl visko būti ramūs, nes tuomet būtent jis atsako už visą kelionę nuo jos įsigijimo iki grįžimo namo, taip pat rūpinasi sprendimais, jei kartais nutiktų neplanuotų situacijų,” – pataria B. Čepanskienė.

Kelionių organizatorių duomenimis, lietuviai ir kitų Baltijos šalių gyventojai vis drąsiau keliauja į egzotines šalis, nori atrasti retesnių kultūrų, kraštovaizdžių.

Meksika

„Keliones į Meksiką pradėjome organizuoti šiemet ir iškart sulaukėme dėmesio visose Baltijos šalyse – Meksika nė kiek nenusileidžia Tailandui. Manau, kad ši šalis, kaip ir daugelis naujų krypčių, turi daug potencialo, nes daugeliui dar yra neatrasta. Ten taip pat ne tik puikiai išvystyta atostogų infrastruktūra, bet ir be galo daug įdomių lankytinų vietų“, – teigia komercijos vadovė.

Saugi šalis

Įsigijus kelionių organizatoriaus atostogas į egzotinę šalį, dažniausiai yra vykstama su visa keliautojų grupe. Tokiu atveju pagalba kelionėje lydi visada – organizatoriai pasitiks vos atvykus į šalį, palydės į viešbutį, suteiks informacijos, jei reikės – surengs ekskursijų ar kitų pramogų.

Meksika

„Dėl saugumo Meksikoje jaudintis nevertėtų. Visur yra pakankamai apsaugą užtikrinančių pareigūnų, o ir patys meksikiečiai yra labai suinteresuoti turistų saugumu. Jaunimui patarčiau aplankyti populiarius vietos klubus, barus – tikrai rasite puikių vietų, kur linksmai pramogauti“, – teigia A. Paulionis.

Kai atostogas planuojate su kelionių organizatoriumi, galite ir sutaupyti. Įsigiję kelionių paketą iš anksto, galite būti tikri dėl mažiausios kainos, net jei vėliau jūsų išsirinkta kelionė brangtų. Nebijokite ir to, jei kartais pasikeis jūsų planai. Priklausomai nuo sąlygų, galite pagal pasikeitusias aplinkybes koreguoti savo kelionės datą, trukmę, maršrutus ar viešbučius. Norint įsigyti tokias atostogas taip pat dažnai pakanka vos kelias dešimtis eurų siekiančio išankstinio apmokėjimo.

Meksika

Lankytinos vietos

Žymiausios Meksikos vietos be abejonės yra Majų civilizacijos palikimas: piramidės, šventyklos ir miestų liekanos. Tačiau ne ką mažiau dėmesio verti ne tik istoriniai, bet gyvybe šurmuliuojantys traukos centrai – sostinė Meksikas ar akinančio smėlio pakrančių kurortai.

„Aplankius ne vieną kurortą man pačiam labiausiai patiko Plaja del Karmenas (angl. Playa del Carmen), net labiau negu visų giriamas Kankunas. Čia aplinka pasirodė daug žemiškesnė, daugiau autentiško meksikiečių gyvenimo, daugybė parduotuvių ir barų. Bet to, iš Plaja del Karmeno galima nuplaukti į Cozumel ir kitas salas. Pagrindiniai turistai čia yra amerikiečiai ir britai, o jų draugija tikrai maloni“, – pasakoja A. Paulionis.

Norintiems pažinti įspūdingą Majų civilizaciją, B. Čepanskienė rekomenduoja ekskursijas į Majų miestą Tulumą arba Koboje užkopti į aukščiausią Meksikoje esančią Majų piramidę. Vandens pramogų ir gamtos mylėtojams būtina aplankyti nuostabaus grožio Holbokso salą. Tuo tarpu Baja Kalifornija valstijos paplūdimiuose galima stebėti banginius.

Meksika

Tropikų ir šventyklų apsuptyje

Kelionių ekspertas A. Paulionis pataria pasinaudoti galimybe neapsistoti vienoje vietoje ir apkeliauti Meksiką su kelionių organizatorių paruoštomis ekskursijomis. Jos padės sklandžiai ir saugiai pažinti šalį bei išvengti klaidžiojimo, ieškant įdomių vietų. Keliautojų, sugrįžtančių į šią šalį nebe pirmą kartą kasmet daugėja – vieni sugrįžta į jau pažįstamą ir pamėgtą poilsio vietą, o kiti pasiduoda azartui pamatyti kuo daugiau.

B. Čepanskienė pastebi, kad paslaugų ir kultūros gausa pasižyminti šalis patinka tiek poilsines, tiek pažintines išvykas mėgstantiems keliautojams.

Meksika

„Meksika yra išties didelė ir įvairi, čia savo atostogas gali puikiai praleisti ir norintys tiesiog kokybiškai pailsėti ant balto smėlio Karibų jūros paplūdimiuose, ir svajojantys prisiliesti prie išskirtinių istorinių šventyklų ar išvysti egzotišką tropikų gamtą“, – teigia B. Čepanskienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)