Visiškas akibrokštas. Antradienį per Rusijos bokso federacijos surengtą pagerbimo ceremoniją, kur buvo apdovanotos moterų pasaulio čempionato prizininkės, ant scenos lipo ir dvi šios šalies lengvosios atletikos žvaigždės.

Dohoje vykusiose planetos pirmenybėse triumfavusioms M. Lasickienei ir A. Sidorovai bokso federacijos vadovai nusprendė įteikti įspūdingas dovanas – automobilius „Kia Sportage“ ir pinigines premijas.

Tokio žingsnio jie ėmėsi po to, kai Rusijos lengvosios atletikos federacija apsiribojo pasaulio čempiones pasveikinusi SMS žinutėmis ir gėlių puokštėmis. Apie tai rašė šuolininkės į aukštį vyras, lietuvių kilmės Rusijos sporto žurnalistas Vladas Lasickas.

Abi lengvaatletės pinigines premijas nusprendė pasidalinti su visais Rusijos sportininkais, dalyvavusiais pasaulio čempionate Katare.

Priminsime, kad Rusijos sportininkai dėl šios šalies lengvosios atletikos federacijos diskvalifikacijos Dohoje galėjo varžytis po neutralia vėliava. Iš viso jų planetos pirmenybėse buvo 30.

Geriausia Europos metų lengvaatlete pripažinta M. Lasickienė tuo neapsiribojo ir nusprendė gauto automobilio raktelius perleisti savo treneriui Genadijui Gabrilianui.

„Visi tie medaliai – jūsų didelio darbo rezultatas. Noriu jums atsidėkoti“, – kalbėjo M. Lasickienė.

„Nepaprastai džiaugiuosi. Ačiū bokso federacijai, kad nusprendė tokiu būdu palaikyti. Tai brangiai kainuoja. Noriu padėkoti Marijai už tai, kad ji mane, kaip trenerį, daro laimingą.“


„Vis dar verdu emocijomis. Tai buvo nepaprastas, ryškus ir sunkus sezonas, norisi atsigulti ir atsijungti, užmiršti, kas aš. Su treneriu išpildėme viską, apie ką svajojome ir apie ką bijojome pagalvoti, – po ceremonijos sport-express.ru pasakojo M. Lasickienė. – Aš pirmą kartą istorijoje tapau triskart pasaulio čempione, laimėjau pasaulio kariškių žaidynėse, buvau pripažinta geriausia Europos lengvaatlete.

Tai geras ženklas Rusijos lengvajai atletikai, šviesus potėpis. Visa tai suteikia jėgų. Ir žinoma, šiandieninis įvykis – tiesiog šventė, net ašaros akyse. Skirtingi jausmai – ir džiugu, ir nepatogu.“

Paklausta, ar dabar galima laukti M. Lasickienės parodomosiose bokso dvikovose, lengvaatletė nusijuokė: „Daug jėgų jau atiduota lengvajai atletikai, tačiau tikrai draugausime su boksu. Jie tikrai sulauks mūsų palaikymo. Noriu padėkoti Rusijos bokso federacijai, kuri serga už šalies sportą, reikia iš jos imti pavyzdį.“

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)