Bankas pranešė, kad antradienio rytą interneto banko veikla iš dalies atstatyta, tačiau daliai klientų sistema tebeveikia su trikdžiais.

„Šiuo metu interneto bankas iš dalies veikia – daliai klientų pavyksta prie jos prisijungti ir atlikti pervedimus, nors ji veikia lėčiau ir su įvairiais trikdžiais“, – išplatintame banko pranešime cituojama SEB Baltijos šalių mažmeninės bankininkystės vadovė Sonata Gutauskaitė-Bubnelienė.

SEB atstovės teigimu, gedimo priežastys pasirodė sudėtingesnės ir labiau kompleksinės, tačiau atmesta kibernetinės atakos versija.

Ji neprognozuoja, kada tiksliai interneto bankas visiems vartotojams veiks normalia tvarka.

Pasak banko atstovės, visą parą sprendžiant technines interneto banko veiklos problemas, pasitekti informacinių technologijų specialistai iš SEB bankų Baltijos šalyse ir Švedijoje.

Antradienį banko klientų aptarnavimo skyriai atsidarė viena valanda anksčiau, juose visą banko darbo dieną klientai gali nemokamai pateikti mokėjimo nurodymus ir atlikti lėšų pervedimus.

Pinigų pervedimo operacijos pirmadienį taip pat buvo atliekamos skyriuose.

Banko veikla buvo sutrikusi ir šeštadienį. SEB bankas teigia, jog interneto banko veiklos sutrikimas šeštadienį ir pirmadienį nėra susiję.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)