Partijos pirmininkas N. Puteikis jau savaitgalį paskelbė, kad partijos pavadinimas kiek keisis ir artės prie prezidento Gitano Nausėdos į viešąjį diskusijų lauką iškeltos gerovės valstybės idėjos. Partija nuo šiol vadinsis „Centro partija – gerovės Lietuva“.

„Tai susiję su prezidento G. Nausėdos darbais“, – neslėpė N. Puteikis.

Sąrašo viršuje bus Povilas Gylys, Rūta Janutienė, Kristupas Krivickas ir N. Puteikis.

R. Janutienė spaudos konferencijoje sakė, kad naujuoju partijos pavadinimu bus siekiama išlaikyti „gerovę“, o ne nuo jos bėgti.

„Šiandien mes Seime stebime mūšį, pokiliminį, dėl turto klasės apmokestinimo. Mes jau matome, kad valios vis mažiau čia yra. Centro partija iš pradžių įdėjusi į pavadinimą šiuos žodžius, įsipareigoja, kad tai bus mūsų valia ir pastangos, kad niekada nebūtų taip, kad partijos, kurios žada gerovę, vėliau nuo jos bėga“, – sakė ji.

„Nepaisant to, kad visi per rinkimus šneka ir žada didesnes pensijas, didesnį finansavimą švietimui, sveikatos apsaugai, viskas baigsis tuo, kad reikia sustabdyti viešojo intereso gynėjus“, – sakė R. Janutienė.

Kristupas Krivickas

Jos teigimu, socialinės atskirties klausimą būtina kelti dar aukščiau.

„Tos dvi Lietuvos, čia skirtingos valstybės, žmonės jau gyvena skirtingose valstybėse. O socialinės atskirties tema buvo marginalizuota. Pirmą kartą turime situaciją, kai valstybės vadovas iškelia šią temą kaip svarbiausią“, apie G. Nausėdos siekį kalbėjo R. Janutienė.

Spaudos konferencijoje dalyvavęs P. Gylys sakė, kad sieks palaikyti G. Nausėdos idėjas.

„Ar galima pavadinti šalį, kurioje yra didžiulis skurdas, nelygybė, baimė, kur nyksta pilietiškumas akyse. Ar galima tokią šalį vadinti gerovės valstybe? Negalima, vadinasi reikia tokios jėgos, kuri imtųsi šios misijos. Ir palaikyti su džiaugsmu prezidentą“, – sakė Centro partijos atstovas.

„Pirmiausia reikia suaktyvinti du dalykus – viešuosius finansus, turime galvoti apie didesnes lėšas viešajam sektoriui Ir formuoti biudžetą taip, kad mažiausiai nuo to nukentėtų neturtingieji“, – sakė jis.

Rūta Janutienė

K. Krivickas pristatė esmines tris partijos nuostatas.

„Trys pagrindinės nuostatos: socialinės atskirties problematika ir jos mažinimas, didesni mokesčiai turtingiesiems, o didesnės algos ir mažesni mokesčiai neturtingiesiems, viešasis interesas ir jos gynimas. Ir trečia – kova su korupcija ir nepotizmu“, – sakė K. Krivickas.

K. Krivickas sakė, kad partija besitikinti ir nebylaus prezidento G. Nausėdos palaikymo.

„Sąjungininkų parama ir palaikymas, tai absoliuti dauguma Lietuvos žmonių gerovės Lietuvą palaiko, matome, kad ir prezidento palaikymas auga. Tikimės turėti nebylų, bet ir prezidento palaikymą“, – spaudos konferencijoje sakė K. Krivickas.

N. Puteikis teigė, kad kvies ir kitus prijaučiančius politikus jungtis kartu.

„Mes kviečiame į bendrą komandą jungtis visus viešojo intereso gynėjus“, – sakė jis.

„Taip, su A. Juozaičiu planuojame, kviečiame jį“, – spaudos konferencijoje sakė N. Puteikis.

„Mums labai imponuoja A. Juozaičio požiūris į švietimo vietą valstybėje“, – apie A. Juozaitį sakė R. Janutienė.

Naglis Puteikis, Rūta Janutienė

R. Janutienė sakė, kad nors buvo remiama Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS), tačiau dabar pasirinko į rinkimus eiti kartu su Centro partija, dėl asmeninio ryšio su Romualdu Ozolu.

Kol kas lieka neaišku ir kas bus faktinis sąrašo lyderis. R. Janutienė sakė, jog žada ir visuomenei leisti reitinguoti šį sąrašą.

K. Krivickas teigiamai vertino vis daugiau politinių jėgų, kurios naudoja G. Nausėdos šūkį.

„O tai, kad ši frazė yra naudojama kitų politinių darinių, tai frakcija „Lietuvos gerovei“ Seime, ji yra dabar, bet į rinkimus eis kai kaip kita partija. Pats laikas, kad visos politinės partijos, kurios eis į rinkimus, kad įrašytų pirmu numeriu „gerovės Lietuva“, tikrai nebus per daug, jei tai visos padarys“, – teigė jis.

Paskutinės visuomenės nuomonės apklausos rodo, kad Centro partija rinkimuose gali tikėtis apie 3 proc. rinkėjų balsų.

Spalio 1 dienos duomenimis, Lietuvos centro partija turi 3,87 tūkst. narių.