Antradienį į Prezidentūrą sukviesiąs svarbiausių atsakingų institucijų vadovus bei Alytaus savivaldybės atstovus šalies vadovas plataus formato pokalbyje taip pat ragins išsiaiškinti atsakomybes ir nesklandumų, nutikusių gesinant gaisrą, priežastis.

„Manau, kad tai yra visiškai logiškas siekis – kad panašūs gaisrai neatneštų tokių didelių nuostolių, o svarbiausia, kad nereikėtų vėl žmonėms eilinį kartą savo sveikatos ir galbūt net gyvybės rizikos sąskaita rodyti didvyriškumo. Pati sistema turi sumažinti didvyriškumo poreikį, kad visi dirbtų sklandžiai savo darbą ir galima būtų pasiekti maksimalų rezultatą per minimaliai trumpą laiką“, – antradienį „Žinių radijui“ sakė G. Nausėda.

Kartu prezidentas atkreipė dėmesį, kad tokiose situacijose dirbantiems ugniagesiams-gelbėtojams turi būti užtikrintos normalios sąlygos.

„Neaišku, kokios pasekmės ugniagesių sveikatai bus per ilgesnį laikotarpį, jau vakar su vyrais susitikęs išgirdau, kad ir alpo, ir šiaip sveikatos sutrikdymai buvo dideli, nes tai buvo tikrai ekstremalios sąlygos – ekstremalus karštis, didžiulis valandų kiekis, kurį teko dirbti. Visa tai tikrai yra nenormalu, ir ugniagesiai neturi aukoti savo sveikatos, jie padarė tai dėl to, kad buvo sistemos spragos, kurias teko savo didvyriškumu kamšyti.

Tikiuosi, kad ateityje (...) būtinybės žmonėms tapti didvyriais savo sveikatos sąskaita bus sumažintos arba minimizuotos“, – teigė G. Nausėda.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (91)