„Dažniausiai pirkėjai būna iš mažesnių Lietuvos miestų, pavyzdžiui, Druskininkų ar Anykščių. Jie vaikystėje gyveno individualiuose namuose, priprato prie didesnių erdvių. Standartiniai sostinės daugiabučiai jiems atrodo svetimi, daugiaaukščių miegamųjų rajonų nevertina, jiems imponuoja ramybė, žaluma“, – pasakoja Justinas Šavelskis, „Eikos“ projektų vadovas.

Jis išskiria tris grupes pirkėjų, kurie teiraujasi ar perka būstą Bajoruose. Tai jaunos poros, kurios jau planuoja santuoką ir šeimos pagausėjimą. Antroji grupė – šeimos su vaikais, kurios nori auginti atžalas ramioje aplinkoje tarp panašių kaimynų. Būstais Bajoruose taip pat domisi ir vaikus jau užauginę vyresnio amžiaus asmenys, kurie nori mėgautis gyvenimu toliau nuo miesto.

„Dažniausiai Bajorai – pirmasis porų ir šeimų būstas, kurios nusiteikusios kurti savo gyvenimą šioje ramioje vietoje. Šeimos dažniausiai renkasi tarp Jeruzalės, Visorių, Verkių ir Bajorų. Tačiau dėl didesnės būsto pasiūlos pirmenybę teikia Bajorams“, – pirkėjų pasirinkimus vardija J. Šavelskis.

Bajorai

Didžiausia pasiūla per visą istoriją

Bendrovės duomenimis, šiuo metu Bajoruose parduodama 160 naujos statybos butų, kuriuos pastatė patikimi vystytojai. Kitą pasiūlos dalį sudaro fizinių asmenų plėtojami individualūs namai ir kotedžai. Nekilnojamojo turto ekspertų skaičiavimais, šiuo metu fiksuojama didžiausia butų pasiūla per visą Bajorų istoriją.

„Naujos statybos būstų pardavimai Bajoruose tapo aktyvesni per pastaruosius dvejus metus, kai pradėti sparčiai vystyti vientisų gyvenviečių projektai. Iki tol buvo tik smulkūs, pavieniai investuotojai, kurie statė individualius vienbučius ar dvibučius namus arba kotedžus“, – pasakoja J. Šavelskis.

Bajorai

Nedomina investuotojų

Pirkėjai Bajorus vertina dėl ramybės, mažo eismo intensyvumo, butų su terasomis, mažaaukščių namų – čia vyrauja iki 4 aukštų pastatai su vidiniais kiemeliais, kur galima leisti laisvalaikį, pasivaikščioti.

„Bajorai – bene vienintelė Vilniaus vieta, kuri nedomina investuotojų, ieškančių įsigyti būstą nuomai. Investuotojai ieško nedidelių butų, o Bajoruose mažiausi parduodami butai yra 2 kambarių ir viršija 40 kvadratinių metrų plotą. Taigi naujakuriai čia jaučiasi tarp bendraminčių kaimynų, kurie nusiteikę čia kurti aplinką ir gyvenimą. Tokiose gyvenvietėse, kaip Bajorai, lengviau kuriasi bendruomenės“, – sako J. Šavelskis.

Skaičiuojama, kad naujos statybos butų kaina Bajoruose yra apie 1 550 Eur / kv. m. Kainos svyruoja priklausomai nuo būsto ploto. Kuo didesnis plotas, tuo mažesnė kaina.

Jeigu šeima ar pora norėtų įsigyti 50 kv. m butą su visa apdaila, buitine technika, jiems tai kainuotų apie 100 tūkst. Eur. Ekspertų skaičiavimais, jei pora ar šeima nori gauti paskolą maksimaliam laikotarpiui, kiekvienas iš narių turėtų uždirbti po 700 Eur per mėnesį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)