Skaudi avarija įvyko spalio 27-osios naktį, apie 2.45 val., kelyje A1, ties Gobergiškės kaimu, netoli Klaipėdos. Į „Volvo“ automobilį rėžėsi „Mercedes-Benz“, o į juos po kelių akimirkų dar trenkėsi BMW.

Po smūgio apvirtusio ir stipriai sumaitoto automobilio „Volvo“ vairuotojas (gimęs 1978 m.) žuvo. Įtariamas avarijos kaltininkas iššoko iš „Mercedes“ automobilio ir spruko palikęs žuvusį žmogų bei savo augintinį.

Po avarijos bėglio ilgai ieškoti nereikėjo. Maždaug po pusvalandžio įtariamasis pats prisistatė Klaipėdos rajono pareigūnams.

Prie „Mercedes“ vairo sėdusiam 1986 m. gimusiam vyrui alkoholio matuokliu nustatytas 1,3 prom. girtumas. Per avariją vyras susižalojo, tad prieš uždarant į areštinę, pareigūnai jį pristatė medikams apžiūrai.

Pirmadienį Klaipėdos rajono prokuroras Darius Alekna DELFI sakė, kad net ir sprukusiam iš avarijos vyrui griežčiausios kardomosios priemonės – suėmimo, neprašo. Prokuroras savo sprendimą motyvuoja tuo, kad įtariamasis policijai pasidavė.

„Pagrindinis suėmimo motyvas paprastai būta tai, kad įtariamasis gali slapstyti. Šiuo atveju vyras, nors ir pabėgo, gana greitai pasidavė policijai pats. Jam paskirta kita kardomoji priemonė“, – paaiškino prokuroras.

Policijos pareigūnų duomenimis, vyras ir anksčiau yra prie vairo įkliuvęs neblaivus.

Vyrui uždrausta vairuoti ir išvykti iš šalies. Jei jis bus pastebėtas prie vairo, tuomet prokuroras gali kreiptis į teismą ir prašyti suimti įtariamąjį.