„V. Zelenskis atvažiavo pas savanorius į Zolotą. Įvyko rimtas pokalbis apie išvedimą ir frontą“, – nurodoma pranešime.

Kovotojai nusprendė pavaišinti valstybės vadovą arbata ir pasiūlė prisėsti. Vaizdo įraše girdėti kovotojo balsas, sakantis prezidentui: „Mes – svetingi. Sėskitės, pabendrausim.“

V. Zelenskį papiktino klausimas apie galimą susitikimą su veteranais dėl protestų „Kapituliacijai – ne“. Jungtinių pajėgų operacijos kariškis paklausė prezidento, ar šis susitiks su veteranais dėl visos Ukrainos mastu įvykdytų akcijų „Kapituliacijai – ne“.

„Žmonės reikalavo susitikimo“, – tvirtino kareivis.

„Aš atvykau ir pasakiau, kad atitrauktumėte ginkluotę, o tu labai greitai pakeitei temą. Tu apskritai negali man kelti jokių ultimatumų“, – atkirto V. Zelenskis.

Kariškio teiginius, kad prezidentui buvo perduota informacija apie Ukrainoje surengtas protesto akcijas ir apie jų dalyvių norą susitikti su šalies vadovu, V. Zelenskis pakomentavo taip: „Kas man perdavė? Vakar Ukrainoje lijo lietus. Štai kokią informaciją man perdavė.“

Karys, vardu Denisas, paaiškino, jog veteranai perdavė Nikolajevsko srities gubernatoriui Aleksandrui Stadnikui laišką, kuriame nurodytas reikalavimas susitikti su prezidentu.

„Perdavė, perskaitysiu. Klausyk, aš – šios šalies prezidentas. Man 42-eji. Juk aš ne koks lochas. Aiškiai pasakiau – patraukite ginkluotę. Nekišk man jokių akcijų, – širdo V. Zelenskis. – Norėjau išvysti supratingumą, bet pamačiau tik vyruką, kuris nusprendė, jog priešais jį stovi kažkoks lepšis, ir ėmė keisti pokalbio temą“, – pridūrė jis ir dar kartą prižadėjo perskaityti laišką.

Ukrainos prezidentas taip pat pareiškė, kad jam visiškai nesvarbu, su kuo pasirašyti paliaubų sutartį. Svarbiausia – susigrąžinti okupuotas teritorijas ir nutraukti karą, kuriame žūsta žmonės.

Primename, jog spalio 1 d. Minske buvo susitarta dėl karių išvedimo iš Luhansko srities. Išvedimo procesas turėjo prasidėti spalio 7 d., tačiau buvo nukeltas dėl nuolatinių apšaudymų iš prorusiškų kovotojų pusės.

Paskutinis Ukrainos karių apšaudymas įvyko išvedimo taške, netoli gyvenvietės Petrovskoje, spalio 25 d.