Spalio pabaigoje ketvirtadienio ankstų rytą nugriaudėjo dujų sprogimas, o Jaunimo gatvėje antru numeriu pažymėtas keliems savininkams priklausantis namas buvo nepataisomai sugriautas. Pati sprogdintoja sprogimo metu nukentėjo ir buvo išvežta į ligoninę.

Išnešė nesprogusius 5 dujų balionus

Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai informavo, kad po sprogimo iš namo buvo išnešti dar penki dujų balionai. Šiaulių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos atstovas spaudai Gintaras Zonis teigė, kad sprogimo priežastys tikriausiai bus tiriamos policijos pareigūnų, kadangi po sprogimo nekilo gaisras.

Ugniagesys gelbėtojas iš Žagarės, nenorėjęs būti įvardintas, teigė, kad tik laimingo atsitiktinumo dėka nesprogo visi balionai. Vos už 30 metrų nuo susprogdinto namo yra Žagarės gimnazija, o sprogimas įvyko pirmos pamokos metu. Su šios mokyklos mokiniais sprogdintoja konfliktavo, net siekė gauti leidimą ginklui įsigyti – norėjo juos iššaudyti.

Meras V. Gailius: blogai, kai sergančiam nepadeda medicinos įstaigos

Paprašytas pakomentuoti, Joniškio rajono vadovas Vitalijus Gailius neslėpė žinantis tragišką moters istoriją.

„Būdamas Seimo nariu, žinojau, kad negeri dalykai su ja vyksta. Nesu medikas, negaliu teigti, kad ji sirgo kokia psichine liga, tačiau gyventojai skųsdavosi masiškai. Rajono policijos komisaras ėmėsi žingsnių ir ji (G. Morkūnienė) buvo išvežta į ligoninę. Deja, medikai ją paleido labai greitai.

Galiu tik pasakyti, kad dabartinis psichikos sveikatos priežiūros įstatymas neleidžia tinkamai gydyti tam tikrus psichinius sutrikimus turinčių žmonių. Dabar turime tokią tragediją. Galiu pasidžiaugti, kad neįvyko dar didesnė tragedija ir nėra dar daugiau aukų.“

Išsižadėjo anksčiau sakytų žodžių

Anksčiau buvo rašyta, kad namą susprogdinusi G. Morkūnienė pyktį liejo ir ant Joniškio psichikos sveikatos centro darbuotojų (apie tai skaitykite daugiau: Psichiatrė nepasirašė dėl leidimo ginklui – užkirto kelią vaikų žudynėms). Esą jie nepasirašė medicininės pažymos dėl leidimo ginklui įsigyti. Centro direktorė Vaida Činčienė paaiškino, kad to nedarė, nes moteris iš Žagarės neslėpė norinti iššaudyti vaikus.

Kad moteris ne visai adekvati, prieš kurį laiką patvirtino ir Žagarės seniūnas Saulius Kužmarskis. Po tragiško įvykio abu stengėsi nebeprisiminti moters anksčiau išsakytų grasinimų susprogdinti namą.

V. Činčienė teigė asmeniškai net nepažįstanti, o valdininkas sakė nepastebėjęs jokių ženklų, kad moteris būtų turėjusi rimtų sveikatos problemų.