Pamenu, kai pirmą kartą pagaminus šį patiekalą, guodžiausi draugei, kad skonis nerealus, o nuotrauka nesižiūri nors tu ką. Labai norėjau pasidalinti su jumis šiuo superiniu salotų receptu, jog gaminau jį dar.

Man šis patiekalas kažkiek primena mūsų balandėlius, tik nėra ryžių ir skonis šiek tiek pikantiškesnis.

4 asmenims, 30 min.

  • 2 šaukštai sojos padažo
  • 1 šaukštas sezamų aliejaus
  • 1/2 šaukštelio rudojo cukraus
  • 1 šaukštas aštraus čili padažo
  • 1 nedidelio kopūsto
  • 2 morkų
  • kelių žalių svogūno laiškų
  • 1 šaukšto aliejaus
  • 450 g kalakutienos faršo (arba tokį, kokį mėgstate)
  • 2 skiltelės česnako
  • 1 šaukštelis tarkuoto imbiero šaknies
  • pagal skonį druskos
  • pagal skonį maltų pipirų
  • žiupsnelis vištienos prieskonių
  • sezamo sėklų
  • čili pipiro

Visų pirma nedideliame dubenėlyje pasigaminame padažą, kuriam sumaišome sojų padažą, sezamų aliejų, rudąjį cukrų ir čili padažą. Atidedame į šoną.

Keptuvėje įkaitiname aliejų ir apkepiname mėsą. Dedame išspaustus česnakus, imbierą ir pakepiname kelias minutes, kol pasklis malonus kvapas. Tuomet sudedame smulkintą kopūstą, tarkuotas morkas ir maišant kepiname, kol daržovės šiek tiek suminkštės. Pagardiname druska, pipirais, vištienos prieskoniais, beriame smulkintus svogūno laiškus, užpilame pasiruoštu padažu ir išmaišome. Pakepiname dar pora minučių.

Tiekiant užbarstome sezamų sėklomis, smulkintu čili pipiru, svogūno laiškais.

Azijietiškos kopūstų salotos