Socialinio tinklo „Facebook“ grupėje „Reidas Vilniuje“ buvo patalpintas vaizdo įrašas, kuriame aiškiai matyti, kaip kirtęs ištisinę eismo juostą „Volvo“ vairuotojas stengiasi apvažiuoti stovinčius automobilius. Važiuodamas kelio viduriu vairuotojas užvažiavo ant saugumo salelės bei kliudė kelio ženklą.

Internautai stebėjosi tokiu vairuotojo elgesiu ir juokavo, kad prieš išvažiuodamas iš eismo juostos, vairuotojas tikriausiai nesitikėjo priešais išvysti saugumo salelę. Vis tik dauguma mačiusių vaizdo įrašą stebėjosi, kad tuo pat metu šalia „Volvo“ pravažiavę policijos pareigūnai stabdyti pažeidėjo neskubėjo.

Vaizdeliu pasidalinęs vilnietis abejojo pareigūnų darbu teikdamas, kad šiose situacijoje matosi, kaip pareigūnai atlieka savo pareigas.

„Kaip taip? Visų pirma, kur jis ten per ištisinę lindo, antra – važiavo per salelę ir kliudė nukreipiamąjį ženklą. Nejaugi pareigūnai nematė per veidrodėlį?“ – komentare klausė socialinio tinklo grupės narys.

Vis tik Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnai paaiškino, kad internautų išvados pernelyg ankstyvos. Kelių policijos administracinės veiklos ir eismo priežiūros skyriaus vyresnioji specialistė Marija Kazanovič teigė, kad dėl vaizdo įraše užfiksuoto įvykio pradėta administracinė teisena. Pareigūnė paaiškino, kad pažeidėjas bus baudžiamas pagal Administracinių nusižengimų kodekso (ANK) 420 str. 1 dalį – Pavojingas ir chuliganiškas vairavimas, Kelių eismo taisyklėse numatyto draudimo lenkti ar įvažiuoti į priešpriešinio eismo juostą pažeidimas.

M. Kazanovič pabrėžė, kad automobilį vairavusiam asmeniui gresia bauda nuo 170 iki 230 eurų. Specialistė taip pat vairuotojams priminė, kad vairuojant užsiimti pašaline veikla, naudotis mobilaus ryšio priemonėmis ar kitaip atsitraukti nuo vairavimo – griežtai draudžiama, o tam, pareigūnai jau yra numatę ir kontrolės priemones.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (64)