„10 dienų laukiau, kada galėsiu jums pasakyti – viskas, gaisras tikrai užgesintas. Ne prieš 3 dienas, kaip kažkas sakė, o paskui dar kartą žurnalistams pakartojo. O tik dabar. Vyrai iš laimės dainuoja. O aš ant borto sėdžiu. Diena lyg ir švęsti, džiaugtis. Bet kai pagalvoji, koks brudas mūsų plaučiuose dabar, kokias daržoves iš kiemo valgysim... tik vaikus ir žmoną stipriau apkabinti norisi“, – feisbuke parašė N. Cesiulis.

Tačiau, pasak mero, dideli darbai dar nepasibaigė – „prasidės linksmoji dalis – šiukšlyno likvidavimo darbai.“

„O čia vėl pykšt pokšt galvosūkis. Kol šitą velnio skylę sutvarkysim – galim ir pusmetį užtrukti. Nes iki šiol jokie specialistai nežino, nei kas, nei kaip tai turi padaryti. Tos sudegusios padangos jau susimaišę su betono gabalais. Kitaip tariant, tūkstančiai kvadratinių metrų gumos su gruzu. Sako, į Šiaulius reikėtų vežti, bet niekas nenori imti tokios košės, reikia surūšiuoti. O to daryti vėlgi niekas nenori. Atvažiuoja rimti žmonės, pakraipo galvas, padūsauja ir išvažiuoja“, – sakė N. Cesiulis.

Meras patvirtino, kad karjeros nei Seime, nei Prezidentūroje nesieks.

„Po tokių linksmybių pasakysiu tiesiai šviesiai – į jokius prezidentus, į jokį Seimą neisiu. Aš esu alytiškis. Dzūkas iki panagių. Aš myliu šitą miestą. Ir jeigu būsiu „širdžių prezidentas“ – tai nebent žmonos. Ir jeigu būsiu „širdžių premjeras“ – tai nebent savo vaikų. Jau prieš tapdamas meru sakiau, kad noriu matyti klestintį Alytų. Noriu, kad čia žmonės sugrįžtų. Noriu, kad čia turėtų darbus ir gyventų laimingai. Savo svajonės neišsižadu. Tikrai darysiu viską, kad mano šeimai, vaikams, visiems, kurie manim tikėjo ir už mane balsavo – nebūtų gėda“, – rašė N. Cesiulis.

Meras emocingai vertino situaciją valdant situaciją jo mieste.

„Gaisras baigėsi. Tikiuosi, tai bus pamoka visiems. Ir neduok Dieve koks Astravas. Nes tada mums tiesiog šakės. Ir norėčiau tikėti, kad po šito gaisro man ir šitiems žmonėms taip pat nebus šakės. Gal naivu?

Tikiuosi, niekas nesupyks – šiandien darbą baigsiu anksčiau. Ir šeimai pažadėjau, kad savaitgalį – jokių naujienų iš manęs. Po 10 dienų komandiruotės parskrendu namo. O pirmadienį ryte būkite pasiruošę – turėsim žinių“, – rašė N. Cesiulis.