Iškėlė bankroto bylą

Iškelti bankroto bylą S. Martinavičiaus vadovaujamai UAB „Prefita" Kauno apygardos teismo prašė Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI), kuriai įmonė ženkliai įsiskolinusi.

Pats S. Martinavičius su tuo nesutiko, teismui pateikė prašymą įmonei skelbti ne bankroto, bet restruktūrizacijos bylą. Tai reikštų, kad bendrovės žlugimas nukeliamas kuriam laikui, suteikiamas šansas tęsti veiklą ir atsiskaityti su kreditoriais. Tačiau S. Martinavičiaus prašymą teismas atmetė.

Penktadienį paskelbta nutartimi bendrovei „Prefita" iškelta bankroto bylą, paskirtas administratorius.

Išklausyti teismo nutarties paskelbimo neatvyko nei šiuo metu Kretingoje gyvenantis S. Martinavičius, nei jo atstovai.

Bendrovėje - tik skolos

Prieš teismo posėdį S. Martinavičius lakoniškai pasakodamas šio bankroto istoriją tikino bandęs tęsti dabar jau žlugusios bendrovės veiklą. Tačiau dėl esą pasikeitusios VMI atstovų pozicijos turėjęs šių planų atsisakyti.

„Ši įmonė man buvo skolinga 80 tūkst. eurų, šių metų kovo ar balandžio mėnesį nutarėme ją įsigyti ir taip atsiimti skolą. Jie (UAB „Prefita" – DELFI) dar skolingi mokesčių inspekcijai berods 75 tūkst. eurų. Todėl su mokesčių inspekcija buvome sutarę, jog bandysime atgaivinti šios įmonės veiklą, sutarėme dėl skolos mokėjimo atidėjimo", – portalui DELFI pasakojo S. Martinavičius.

Verslininkas tikino, esą vėliau VMI pakeitė poziciją, nesutiko atidėti skolos grąžinimo bei inicijavo bankroto bylos iškėlimą.

„Aš prieštarauju bankrotui, nes šiuo atveju iš įmonės nieko negauname nei mes, nei VMI. Todėl siūlau skelbti restruktūrizaciją", – sakė S. Martinavičius.

Jis patikslino, kad ši bendrovė jokio turto neturi. Jos vertė nebent ta, kad ji anksčiau yra teikusi paslaugas kitoms, su S. Martinavičiumi siejamoms bendrovėms, tad dar galėtų šią veiklą tęsti.

Nors S. Martinavičius teigia skolų slegiamą bendrovę „Prefita" įsigijęs tik šių metų pavasarį ir bandęs atgaivinti veiklą bei susigrąžinti skolas, DELFI turimi duomenys liudija, kad verslininkas sąsajų su šia įmone turėjo kur kas anksčiau.

Vadinamojo „pedofilijos skandalo" įkarštyje S. Martinavičius aktyviai dalyvavo buvusios teisėjos Neringos Venckienės suburtos partijos „Drąsos kelias" veikloje, jos gretose nesėkmingai kandidatavo į Seimą Jonavos rinkimų apygardoje.

2012 metais Vyriausiajai rinkimų komisijai pateiktoje viešųjų ir privačių interesų deklaracijoje nurodoma, kad tuometinė jo sutuoktinė Natalija Martinavičienė dirba toje pačioje UAB „Prefita".

Anketoje tikslios N. Martinavičienės pareigas neįvardinamos, tačiau nurodoma, kad ji – juridinio asmens vadovė ar jo pavaduotoja.

Bankroto grėsmė ir kitai įmonei

Toje pačioje deklaracijoje S. Martinavičius nurodė dirbantis Kaune registruotos UAB „Atrėjas" direktoriumi. Pasidomėjus, kaip šiuo metu sekasi įmonei paaiškėjo, kad ji taip pat balansuoja ties žlugimo riba.

Vien S. Martinavičius vadovaujamos bendrovės „Atrėjas" skola „Sodrai", portalo rekvizitai.lt skelbiamais duomenimis, siekia 8,6 tūkst. eurų. Tai reiškia, jog apribotas disponavimas visose bendrovės sąskaitose laikomoms lėšoms, o bankai gavę inkasinius nurodymus. Jeigu į sąskaitas patenka bent vienas euras, jis automatiškai pervedamas kreditoriui, šiuo atveju „Sodrai".

Apie liūdną S. Martinavičius vadovaujamos bendrovės „Atrėjas" padėtį liudija ir kita svarbi aplinkybė. Jeigu 2015 metais joje dirbo 16 žmonių, tai šiuo metu nebelikę nei vieno darbuotojo.

Esminis darbuotojų skaičiaus mažėjimas užfiksuotas šių metų liepą, kai iš 11 žmonių liko tik 2.

Paklausus paties S. Martinavičiaus, koks tolimesnis jo vadovaujamos bendrovės „Atrėjas" likimas verslininkas neslėpė inicijavęs bankroto bylos iškėlimą.

„Turėtų šį mėnesį (prasidėti teisminis procesas – DELFI), – sakė S. Martinaičius.

Detalių neatskleidžia

Į klausimą, ar esama jo vadovaujamų bendrovių, kurios dar nebankrutuoja, S. Martinavičius atsakyti nepanoro.

„Tegul tai lieka paslaptimi. Čia buvo susijusios įmonės, jeigu viena bankrutuoja, bankrutuoja ir kita", – sakė S. Martinavičius.

Verslininkas neslėpė – šių, jo vadovaujamų įmonių žlugimas susijęs su skyrybų procesu.

„Visi šie dalykai yra šiek tiek surišti. Kadangi tai bendros įmonės, po skyrybų dalis verslų, aišku, bankrutuos", – sakė S. Martinavičius.

Kretingoje gyvenančiam S. Martinaičiui netrukus vėl varstyti Kauno apygardos teismo duris – lapkričio pradžioje bus nagrinėjamas jo pateiktas apeliacinis skundas, dėl nuosprendžio, kuriuo jis pripažintas kaltu smurtavęs prieš šiuo metu jau buvusią žmoną,

Kauno apylinkės teismas yra jį pripažinęs kaltu bei nuosprendžiu skyręs 2,5 tūkst. eurų baudą, vienerius su puse metų įpareigojęs naktimis, nuo 24 iki 5 valandos būti namuose, kai tai nesusiję su darbu.

Buvusiai sutuoktinei S. Martinavičius įpareigotas sumokėti 2 tūkst. eurų kompensaciją už patirtą neturtinę žalą bei kompensuoti 1,2 tūkst. eurų įvertintas bylinėjimosi išlaidas.

Nesutikdamas su šiuo Kauno apylinkės teismo nuosprendžiu S. Martinavičius jį apskundė aukštesnės instancijos, Kauno apygardos teismui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (137)