Ligoninės vyriausiojo gydytojo pavaduotojas medicinai Eugenijus Zalagėnas sakė, kad vyrui lūžo kaklo slankstelis.

„Pacientui nustatytas kaklo slankstelio lūžis, jis paguldytas į Neurochirurgijos skyrių, gydymas jo bus taikomas konservatyvus, operuoti nereikia, jo būklė stabili“, – LNK žinioms sakė gydytojas E. Zalagėnas.

Gydytojų teigimu, vyrui ligoninėje teks praleisti apie mėnesį.

Policijai klaipėdietis pranešė, kad jį, atėjusį ieškoti darbo, sužalojo apsaugininkai. Teigiama, kad iš pat ryto Užimtumo tarnyboje pasirodęs vyras iš pradžių susinervino, kai nepavyko iš karto užsiregistruoti. Paskui jam, esą, užkliuvo apsaugos darbuotojos apranga – ji buvo skiriamųjų ženklų.

Išsitraukęs mobilųjį telefoną vyras pradėjo filmuoti. Apsaugininkei tai nepatiko, ji iškvietė du kolegas. Tada, pasak nukentėjusiojo, vienas iš apsaugininkų pradėjo laužti rankas, bandė atimti telefoną ir ištrinti vaizdo įrašą, o kitas – laužė kaklą.

Apsaugininkai savo versijos nepanoro pateikti. O Užimtumo tarnybos darbuotojai nesistebi, kad jų įstaigoje visko pasitaiko. Skyriaus vedėja Gitana Gricienė sakė, kad visokių žmonių pasitaiko.

„Gi gyvename bendruomenėje, ir dirbame su klientais, ir visokių žmonių. Prisitaikyti turime, aišku, juos aptarnaujame visus, bet turi neperžengti ribų“, – sakė moteris.

Kur nuo apsaugininkų nukentėjęs vyras peržengė ribas, tarnybos tarnautojai nekomentuoja. Bet sako, kad jis sukėlė nemenką sąmyšį ir elgėsi neadekvačiai. O ieškantys darbo klaipėdiečiai tikina, kad tokioje įstaigoje būtina abiem pusėms turėti kantrybės.

„Anksčiau eilės didelės, reikia laukti. Kol sulauki ir pusė dienos praeina. O dabar pagal numerius eini ir visai neblogai, kantrybės reikia turėti“, – kalbėjo viena iš darbo ieškančių klaipėdiečių.

Kitas kalbėjo, kad viskas priklauso nuo pačio žmogaus – bet visuomet viskas yra išsprendžiama.

Užimtumo tarnybos darbuotojai patys klientų nedrausmina. Jau kelintus metus tramdyti girtus ar agresyvius samdo apsaugininkus.

„Tai buvo padaryta įvertinus, kad turime užtikrinti ir savo klientų saugumą ir darbuotojų saugumą“, – sprendimą samdyti apsaugos darbuotojus komentavo Užimtumo tarnybos skyriaus vedėja G. Gricienė.

Jos teigimu, tai jau ketvirtas atvejis šiemet. Vasarą iš užimtumo tarnybos išėjęs įsiutęs klaipėdietis metė akmenį į langą ir jį sudaužė. O šį kartą Klaipėdos policija pradėjo tyrimą dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo. Ir žada išsiaiškinti vyro sužalojimo aplinkybes ir apsaugininkų veiksmų teisėtumą.