Ericas Tse, neseniai baigęs studijas prestižinėje Pensilvanijos universiteto Vartono (Wharton) finansų mokykloje, antradienį šeimos bendrovės akcijomis gavo 3,88 mlrd. dolerių.

Erico Tse tėvai – bendrovės „Sino Biopharmaceutical Limited“ vykdomieji vadovai, jie antradienį sūnui perdavė penktadalį bendrovės akcijų kaip dovaną, teigiama bendrovės išplatintame pareiškime.

Iš Honkongo kilęs Ericas Tse – naujausias augančio milijardierių iš Azijos klubo narys, tačiau turtingiausiųjų sąrašuose jis rodytis nelinkęs.

Bendrovės pranešime teigiama, kad jaunasis milijardierius „savo vardu tokiuose sąrašuose dalyvauti neketina ir rekomenduoja vykstant tokioms nominacijoms minėti visą Tse Ping šeimą“.

Bendrovės atstovai sako, kad jis nenori viešumo, nors, remiantis paskyra socialiniame tinkle „Instagram“, vaikinas su turtingais ir žymiais bendravo (ir tuo viešai gyrėsi) dar iki tapdamas milijardieriumi.

2017 metais „Bulgari“ vakarėlyje Venecijoje pozavo su puikiai žinomais modeliais Bella Hadid ir Lily Aldridge. Vos po kelių mėnesių jis paskelbė nuotrauką su Rihanna, darytą Niujorke, o prieraše džiaugėsi: „Vakarėlis su mano dievaite.“

Jo įrašai socialinėje žiniasklaidoje – tarsi kelionių dienoraštis, iliustruotas kvapą gniaužiančiais kadrais: štai jis važinėjasi snieglente Japonijoje, štai linksminasi Tailande, o štai plaukioja kartu su delfinais Bahamose.

Jis taip pat viešina nuotraukas su garsiais Kinijos sportininkais, pavyzdžiui, olimpiniu čempionu plaukiku Sunu Yangu ar krepšinio ikona Yao Mingu.

Ericas Tse yra bendravęs su politikos lyderiais ir karališkųjų šeimų nariais, tarp kurių – Monako princesė Charlene ir buvusi Prancūzijos pirmoji ponia Carla Bruni.

Nestebina ir jaunojo milijardieriaus ryšiai su Kinijos politikais. Seniau jo tėvas Tse Ping priklausė įtakingiausiam Kinijos politikos patariamajam organui – Kinijos liaudies politinių konsultacijų konferencijai.

Spalio 1 dieną, minint 70-ąsias Kinijos liaudies respublikos įkūrimo metines, jaunasis Ericas Tse dalyvavo Pekine, specialiai kviestiniams garbiems svečiams surengtoje šventėje.

Farmacijos bendrovės antradienį išplatintame pareiškime teigiama, kad Erico Tse tėvai jam akcijų perleido norėdami „reformuoti bendrovės valdymo struktūrą ir pasirūpinti šeimos turto perdavimu“.

Dokumentą pasirašė bendrovės valdybos pirmininkė Theresa Tse – Erico sesuo.

Jau nekalbant apie akcijas, Ericas Tse gavo ir naujas pareigas – jis tapo vykdomuoju bendrovės valdybos komiteto pirmininku. Kaip teigiama išplatintame pranešime, iki tol vaikinas buvo vykdomasis įdarbinimo bendrovės „Liepin“ Šiaurės Amerikos skyriaus vadovas.

Ericas Tse – naujausios Kinijos turtingųjų bangos narys.

Spalį paskelbtame turtingiausiųjų sąraše akcentuojama, kad, nors Kinijos turtas ir sutelktas technologijų bendrovių rankose, farmacijos magnatų (tokių kaip Tse šeima) įtaka taip pat auga.

Šiuo metu farmacijos magnatai sudaro 8 proc. viso Kinijos turtingiausiųjų sąrašo – dvigubai daugiau nei prieš 10 metų.

Be to, turtingasis Kinijos jaunimas paskatino praeitų metų virusinį internetinį iššūkį „pasipuikuok savo turtais“.

Remiantis pirmadienį paskelbtais naujausiais duomenimis, šiuo metu pasaulyje pirmą kartą 10 proc. turtingiausių pasaulio žmonių yra daugiau kinų, o ne amerikiečių.