„Renault MASTER Z.E. Hydrogen“, kuris pasirodys pirmoje 2020 m. pusėje, pasižymės trigubai didesniu nuvažiuojamu atstumu, kuris sieks nuo 120 iki 350 km pagal WLTP, ir bus galimas dviejų furgono tipų, taip pat kaip dviejų dydžių važiuoklių versijos. Turėdamas po kėbulu sumontuotus du vandenilio bakus, automobilis sveria 200 kg daugiau už įprastą versiją, o krovinių skyriaus talpa siekia nuo 10,8 kub. m iki 20 kub. m.

2019 m. pabaigoje pasirodysiantis „Renault KANGOO Z.E. Hydrogen“, nuvažiuojantis 370 km pagal WLTP („Kangoo Z.E.“ nuvažiuojamas atstumas yra 230 km), bus toliausiai nuvažiuojantis elektrinis furgonas rinkoje. Jis sveria 110 kg daugiau už įprastą versiją ir gali pervežti 3,9 kub. m krovinių – automobilio kaina Prancūzijoje be PVM bus nuo 48 300 eurų (įskaitant akumuliatorių kainą ir be ekologinių lengvatų).

Šie vandeniliniai elektromobiliai turi kuro celes, kuriose esantis vandenilis, reaguodamas su deguonimi, išskiria elektros varikliui reikalingą energiją. Vienas didžiausių privalumų – šie automobiliai visiškai atitinka miesto transportui taikomus naujus aplinkosaugos reikalavimus. Be to, jie pasižymi didesniu nuvažiuojamu atstumu, greitu vandenilio papildymu (nuo 5 iki 10 minučių) ir paprasta priežiūra.

Šie privalumai užtikrina, kad vandeniliu varomi lengvieji komerciniai automobiliai yra puikiai pritaikyti intensyviam komerciniam naudojimui didmiesčiuose ir užmiesčiuose – transportavimui ir logistikai, pristatymams mieste ir įvairioms techninėms paslaugoms, siuntų pervežimui bei kitai veiklai.

Bandoma nuo 2014 metų, „Renault“ grupės technologija buvo tobulinama bendradarbiaujant su „Michelin“ grupei priklausančia „Symbio“ kompanija. Visada greitai reaguodama į rinkos poreikius, „Renault“ grupė komerciniams pirkėjams taip pat siūlys „Renault Pro+“ specialiai „Renault MASTER Z.E. Hydrogen“ ir „Renault KANGOO Z.E. Hydrogen“ modeliams pritaikytas paslaugas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)