Meilė – tai ne pakvietimas į fantastinį pasaulį, kuriame viešpatauja ideali harmonija, kur partneriai visada viską aptarinėja, tariasi, nesielgia impulsyviai, kad paskui gailėtųsi. Idealių santykių nebūna. Nebūna santykių, kuriuose nebūtų skausmo.

Ir tai absoliučiai normalu. Mums nereikalinga meilės istorija iš pasakos. Būtų klaikiai nyku ir nuobodu.

Kiekvienam iš mūsų reikia žmogaus, pasirengusio įveikti drauge su mumis pačius tamsiausius laikus. Žmogaus, kuris priims mus tokius, kokie esame, su visais privalumais ir tarakonais galvoje. Žmogaus, kuris pajėgs pripažinti savo kaltę, atsiprašyti ir padaryti viską, kad ištaisytų klaidą.

Neturi reikšmės, kiek turite pinigų. Neturi reikšmės, kaip stipriai vienas kitą mylite ir kiek esate sėkmingi. Visais atvejais santykiuose pasitaikys sunkumų. Kažkuriam iš jūsų kai kuriais momentais bus skaudu.

Jūsų santykiuose vyks tai, ko niekas nesugebės išpranašauti, numatyti, prognozuoti. Kad ir kaip linksma būtų jums dviese, kartas nuo karto abiems teks lieti ašaras. Sunkūs laikai ateis tada, kai mažiausiai jų lauksite.

Meilėje ne visada viskas nuostabu ir gražu. Nepriklausomai nuo to, kiek tinkate vienas kitam, pasitaikys dienų, kai bus sunku pažvelgti vienas kitam į akis. Kad ir koks būtumėte nuostabus žmogus, kartais pasielgsite kaip paskutinis bjaurybė.

Kartais klysite. Kartais viskas klostysis ne taip, kaip tikėjotės ar planavote. Toks gyvenimas.

Kartais vienas kitą pavesite.

Judu abu tiesiog iš proto kraustysitės, stengdamiesi vienas kitą suprasti. Kartais tarsite skaudžius žodžius. Kartais tiesiog bjauriai vienas su kitu elgsitės. Gali praeiti daug valandų ar net dienų, kol vienas kuris iš jūsų pajėgs adekvačiai pažvelgti į susiklosčiusią situaciją. Gali praeiti daug laiko, kol vienas kito atsiprašysite.

Jūsų mylimas žmogus vėl ir vėl jus skaudins. Bet jeigu išmoksite žvelgti į kiekvieną konfliktą kaip į galimybę pagerinti santykius ir pakilti į kitą, aukštesnį jų lygmenį, su jumis ir santykiais bus viskas gerai. Meilė nuo to tik stiprės ir tvirtės.

Yra tik vienas niuansas.

Jums abiem dėl viso šito teks pakovoti. Teks smarkiai padirbėti santykių labui.