Arenos šeimininkai savo reguliarųjį sezoną atidarė itin slogia keturių minučių atkarpa. Prabėgus trečdaliui pirmojo ketvirčio švieslentėje degė rezultatas 0:6, o Nate'o McMillano auklėtiniai jau buvo prametę penkis metimus ir praradę tris kamuolius.

Po „Pacers“ stratego paprašytos minutės pertraukėlės iniciatyvos ėmėsi Domantas Sabonis. Itin staigiu ir veržliu prasiveržimu pasižymėjęs lietuvis įžiebė sėkmingą Indianapolio komandos atkarpą, o po dar vieno gražaus aukštaūgio dvitaškio žaidimą stabdyti jau buvo priverstas Dwane'as Casey.

Ankstyvą Detroito komandos pranašumą lėmė galinga vidurio puolėjo Andre Drummondo rungtynių pradžia. Po krepšiais dominavęs „Pistons“ senbuvis dar iki ilgosios pertraukos surinko dvigubą dublį, o jam kiek sulėtinus apsukas svečių puolimą ant savo pečių tempti ėmėsi 15 taškų per du kėlinukus pelnęs Derrickas Rose'as.

Startinį jaudulį įveikę „Pacers“ varžovų aikštės pusėje rėmėsi priekinės linijos žaidimu. Antrąjį kėlinuką šeimininkai užbaigė minimaliai persvėrę rezultatą savo naudai, o rezultatyviausių žaidėjų sąrašo viršūnėje žengė Mylesas Turneris (12), Sabonis (10, 5/5 dvit.) ir klubo naujokas T. J. Warrenas (8 taškai).

Apylygiai vykusioje antroje rungtynių pusėje svarbiausiu „Pistons“ pergalės varikliu tapo atakuojantis gynėjas Luke'as Kennardas. Nuo atsarginių žaidėjų suolo pakilęs krepšininkas varė į neviltį šeimininkų sirgalius taikliais tritaškiais, o susitikimą užbaigė pasiekęs naują karjeros rekordą – 30 taškų.

Po vieno iš Kennardo tritaškių Detroito ekipa artėjant lemiamo kėlinuko pabaigai įgavo keturių taškų persvarą, kurią perpus taikliu metimu su sirena sumažino Sabonis. Apsigynę „Pacers“ turėjo galimybę išlyginti rezultatą, tačiau į kontrataką metęsis Warrenas susidūrė su gynybinę poziciją užsiėmusiu Thonu Makeriu ir itin nesėkmingai nusileido ant arenos parketo.

Aikštę tik su komandos medicininio personalo darbuotojų palikti sugebėjęs krepšininkas patyrė sunkų dešiniojo klubo sutrenkimą ir likusią susitikimo dalį praleido šeimininkų rūbinėje.

Likus kiek daugiau nei porai minučių ekipas skyrė 5 taškai, o varžovų persvarą tritaškiu iš dešiniojo atakos kampo sumažinti pamėgino Domas. Visgi aukštaūgio mestas kamuolys nelietė lanko, o „Pistons“ pergalę įtvirtino taiklūs Drummondo ir Kennardo metimai.

Nepaisant apmaudžios susitikimo pabaigos, pirmosios Sabonio sezono rungtynės „Pacers“ sirgaliams turėjo palikti itin teigiamą įspūdį. Rezultatyviausiai komandoje žaidęs lietuvis per 36 minutes surinko 27 taškus (11/14 dvit., 0/1 trit., 5/5 baud.), atkovojo 13 kamuolių, po dusyk atliko rezultatyvų perdavimą bei suklydo ir prasižengė 5 kartus.

Pelningiausią kontraktą Lietuvos sporto istorijoje prieš kelias dienas su Indianos klubu pasirašiusiam Domantui tai buvo rezultatyviausias jo surinktas dvigubas dublis per 230 sužaistų NBA karjeros rungtynių. Ankstesnį rekordą aukštaūgis buvo užfiksavęs šių metų sausį, kai Čikagoje vykusiose rungtynėse su vietos „Bulls“ jam pavyko surinkti 23 taškus ir 12 atkovotų kamuolių.

Indianos klubo neišgelbėjo sėkmingas abiejų starto penketo aukštaūgių žaidimas – kartu su Saboniu rungtynes aikštėje pradėjęs Turneris per 38 minutes pasižymėjo 25 taškais ir 9 atkovotais kamuoliais. Trečiasis „Pacers“ priekinės linijos narys naujokas Goga Bitadze buvo registruotas rungtynėms, tačiau aikštėje nepasirodė.

Detroito komanda šios nakties varžovus Indianapolyje įveikė tik antrą kartą per pastaruosius penkis sezonus. „Pacers“ per šį laikotarpį laimėjo septynerias „Banker's Life Fieldhouse“ arenoje vykusias dvikovas su Mičigano valstijos klubu.

„Pacers“: Domantas Sabonis 27 (13 atk. kam.), Mylesas Turneris 25 (4/7 trit., 3 blk.), Malcolmas Brogdonas 22 (10/11 baud., 11 rez. perd.), T. J. Warrenas ir Jeremy Lambas po 10 taškų.

„Pistons“: Andre Drummondas 32 (12/18 met., 8/10 baud., 23 atk. kam., 4 blk.), Luke'as Kennardas 30 (6/9 trit., 8/10 baud.), Derrickas Rose'as 18 (9 rez. perd.), Tony Snellas 10 taškų.

Pirmosios sezono pergalės Domanto atstovaujama komanda sieks naktį iš šeštadienio į sekmadienį Klivlande vyksiančioje dvikovoje su vietos „Cavaliers“ (0-1) krepšininkais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)