K. Saiedas, konservatyvių pažiūrų teisės profesorius, neturintis jokios ankstesnės politinės patirties, per spalio 13 dieną vykusį balsavimo antrąjį turą sulaukė didžiulės jaunesnių rinkėjų paramos. Jis davė priesaiką Konstitucinės Asamblėjos narių ir kitų pagrindinių valstybės institucijų narių akivaizdoje.

Rinkimai buvo surengti liepą mirus Tuniso pirmajam laisvai išrinktam prezidentui Beji Caidui Essebsi.

Per antrąjį turą net 72,71 proc. balsų surinkęs K. Saiedas įgijo aiškų mandatą kovoti su korupcija ir skatinti socialinį teisingumą, nors jo oficialus vaidmuo daugiausia susijęs su saugumo ir diplomatijos klausimais.

Konstitucinės teisės profesorius, dėl savo nepalenkiamo ir griežto būdo pramintas „Robotu policininku“, neturi jokios realios patirties formuojant užsienio politiką.

Tunisas, kuris šiuo metu pirmininkauja Arabų Lygai, galėtų atnaujinti 2012 metais nutrauktus diplomatinius ryšius su Sirija, taip pat atlikti vaidmenį priimant karo nuniokotą šalį atgal į šią organizaciją.

K. Saiedas išsakęs griežtų pareiškimų apie Izraelį, bet kokius ryšius su žydų valstybe prilygindamas „tėvynės išdavimui“. Dėl tokios arabų nacionalisto pozicijos jis pelnė šalininkų pagyrų.

Nors po 2015 metais surengtų didelio masto išpuolių prieš turistus saugumo padėtis Tunise reikšmingai pagerėjo, šalyje jau ketverius metus galioja nepaprastoji padėtis, o prieš saugumo pajėgas ir toliau vykdomos atakos.

Per birželio 27 dieną surengtą mirtininko ataką, atgaivinusią prisiminimus apie smurtą, pačiame sostinės Tuniso centre žuvo du žmonės.

Per debatus prieš rinkimus K. Saiedas pareiškė, kad geriausia atsvara terorizmui yra švietimas. Pasak jo, patobulinus pradinio ugdymo sistemą jaunimas „būtų imunizuotas“ nuo ekstremizmo.

Kita svarbi jo užduotis bus pertvarkyti policijos pajėgas, palaikydavusias buvusią diktatūrą, nuverstą per 2011 metų „Arabų pavasario“ sukilimą. Tuniso teisėsauga iki šiol kaltinama gausiais žmogaus teisių pažeidimais.