Praėjusiais metais dėl sveikatos problemų O. Podčufarova buvo sustabdžiusi karjerą, o dabar ketina pereiti į kitos šalies komandą.

„Nebūtina manęs mylėti, nesiveržiu patikti visiems. Praėjo tie laikai, kai jaudinausi dėl to, ką apie mane galvoja. Prašau suprasti mano sprendimą pagal galimybes. Juk tai – mano gyvenimas, mano karjera. Ir tik man spręsti, ką su ja daryti.

Mūsų sirgaliams sportas – tai šou. Kažkuriuo metu aš irgi supratau, kad visa tai – cirkas. Aš nenoriu būti kaip tas liūdnas klounas. Todėl keičiu kryptį. Gerbiu visus žmones, su kuriais susidūriau praeityje. Bet žiūriu į ateitį. O ji – šviesi“, – socialiniame tinkle rašė O. Podčufarova.

Biatlonininkė 2017 metais su Rusijos rinktine iškovojo pasaulio čempionato bronzą mišrioje estafetėje. 2016 metais Italijoje ji vienintelį sykį triumfavo pasaulio taurės varžybų etape.

Slovėnijos komandai rusiškas pastiprinimas yra labai reikalingas, kadangi tarp moterų šiuo metu nėra elitinio lygio šios šalies biatlonininkių. Perėjimą į kitą rinktinę dar turi patvirtinti Tarptautinė biatlono sąjunga (IBU).

Kitoms valstybėms atstovavo ir daugiau įžymių Rusijos biatlonininkių: pavyzdžiui, Darija Domračiova gynė Baltarusijos garbę, praėjusį pavasarį karjerą baigusi Anastasija Kuzmina varžėsi po Slovakijos vėliava.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją