Gruodžio pradžioje savo kūrybos gerbėjams jis pristatys gražiausias balades, kurias lydės Vytauto Lukočiaus diriguojamo orkestro „Vilniaus Sinfonietta” ir Kauno Vytauto Didžiojo universiteto kamerinio orkestro atliekama muzika, rašoma pranešime spaudai.

Keturi maestro ir dviejų orkestrų pasirodymai įvyks Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Šiauliuose. Tai – visiškai nauja koncertinė programa, kurią Kostas Smoriginas pavadino itin romantiškai ir šiuolaikiškai: „SMS: labas vakaras, brangioji!”. Koncerte visiškai naujai nuskambės ir senos, klausytojų pamėgtos dainos - „Paukščiai“, „Kalėdos“, „Palėpė“, „Per tą lietų...“

„Esu menininkas. Tie, kas mane vadina aktoriumi, neklysta, teisūs ir tie, kurie sako, kad esu dainų autorius ir atlikėjas“, - keturiasdešimt metų scenoje praleidęs, Lietuvos nacionaline kultūros ir meno premija apdovanotas Kostas Smoriginas ir šiandien be scenos neįsivaizduoja savo gyvenimo.

Netikėtai užklupusi onkologinė liga, dvi sudėtingos operacijos, insulto smūgiai – tai dideli iššūkiai, kuriuos aktorius sėkmingai įveikė. Kurį laiką ligos sustabdytas, jis sako nesigailintis nė vienos savo gyvenimo dienos. Net jaunystės kvailysčių ir nuopuolių.

„Giluma ir iš to susideda“, - sako atlikėjas, jau daugybę metų visiškai neatsiejamas nuo Lietuvos muzikinės kultūros. Jo dainas dainuoja kelios kartos.

Programa „SMS: labas vakaras, brangioji“ – tarsi Kosto Smorigino muzikiniai laiškai, žinutės, kurias jis siunčia klausytojui. Naujoji muzikinė programa į vientisą pasakojimą sujungs skirtingas atlikėjo dainas: nuo jaunystėje sukurtų, dainų iš „Aktorių trio“ laikotarpio, iki naujų, kurias pagal aktoriaus vaidmenis parašė poetas Rimvydas Stankevičius.

Tarsi raudona linija vakare išsivynios kūrėjo mintys apie gyvenimą ir tarnystę, meilę ir atsidavimą, savo vietos pasaulyje paieškas, įkvėpimo bei nostalgijos momentus. Artistas tik jam būdingu, atpažįstamu stiliumi – veržliai, įtaigiai, išmintingai, ironiškai ir viltingai kalbės su savo klausytoju apie tai, kas svarbu, kas skauda, kas džiugina, kas priverčia liūdėti.

Drauge su dirigentu Vytautu Lukočiumi, jo vadovaujama „Vilnius Sinfonietta“ bei VDU kameriniu orkestru Kostą Smoriginą koncertuose lydės ir ištikimiausi jo bendražygiai: kompozitorius ir ilgametis jo dainų aranžuotojas Audrius Balsys bei gitaros virtuozas Martynas Kuliavas.

Kosto Smorigino ir Vytauto Lukočiaus vadovaujamos “Vilniaus Sinfoniettos” be VDU kamerinio orkestro pasirodymai vyks gruodžio 1 d. Klaipėdos koncertų salėje, gruodžio 5 d. Vilniaus kongresų rūmuose, gruodžio 11 d. Šiaulių arenos amfiteatre, gruodžio 19 d. Kauno VDU Didžiojoje salėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)