Pasakodamas apie save, Saulius žodžių į vatą nevyniojo ir aštrių pastabų negailėjo. Jis kandžiai tikino, kad yra ne pats maloniausias, nes skriaudžia savo darbuotojus.

„Ne išsitaškęs, o bjaurus esu. Aš labai mažai moku žmonėms, su kuriais dirbu ir prastai maitinu. Užmokestis priklauso nuo sezonų ir pagal nuvažiuotus kilometrus. Tiktai juodais moku. Matau, kad randamės Laisvės TV, tai varom", – šmaikštavo atlikėjas.

Sudrausmintas Andriaus Tapino, kad tokiomis kalbomis gali prisišnekėti, S. Prūsaitis gero ūpo anaiptol neprarado.

„Aš manau, kad anksčiau ar vėliau viskas stos į savo vietas ir mokesčiai bus už žolę", – juokėsi jis.

Tai, kas priveda prie kritinės ribos

Paklaustas, kada pasiekia tą kritinę ribą, kai nuvažiuoja stogas, atlikėjas įvardino du konkrečius atvejus – kai dukra nevalgo pusryčių ir kai žmona išrašo velnių dėl nepadarytų darbų.

„Man nuvažiuoja stogas, kai dukra nevalgo pusryčių. Jai aštuoneri. Kad aš esu problema, pagalvoju visada, o dukra nėra problema, nes atsirado anksčiau. Tada, kalbant apie buitinius stogvožius, kai jau atrodo, kad viską padariau dėl buities ir vis tiek gaunu velnių nuo žmonos. O, kad viską padariau, atrodo tada, kai prakaitas tampa sūrus", – atviravo jis.

Saulius Prūsaitis ir Agnė Kuzmickaitė

„Dar man stogas nuvažiuoja, kai man gera. Aplamai smagu, kai stogas nuvažiuoja. Tik laiko klausimas, nes jeigu per ilgai, tada nelabai gerai. Bet kai man gerai, man tikrai važiuoja stogas ir jo nestabdau nei kiek", – tvirtino atlikėjas.

Tai, kad nuvažiavęs stogas ir geros nuotaikos užpildas padeda kūryboje, Saulius kaip mat paneigė tvirtindamas, kad kūrybinio darbo užkulisiai yra itin sudėtingas ir sunku dalykas.

„Dainos rašosi šlykščiai sunkiai. Andriau, tu pats žinai, kad ruoštis laidoms ir daryti visą tą nematomą darbą yra sunku. Pasvajoti yra lengva ir rasti tą mintį yra žavu, o toliau visa kita, kaip mudu žinom, yra sudėtinga", – teigė jis.


Andriui pasidomėjus, ar jį įspraudžia į griežtų grafikų rėmus, kurių nesilaikant tektų atsisveikinti su karjera, Saulius sakė, kad tokias gaires sau nusibrėžia pats.

„Iki lapkričio pirmos dienos aš turiu išleisti albumą ir tas, kas man tai sako, sėdi prieš tave. Aš tai padarau. Einu į tai per kančias, o po to tampu labai laimingas, nes žinau, aš tai padariau", – tvirtino Saulius.

Nelieka laiko net miegui

Vyras pasakojo, kad įkvėpimas dirbti ateina iš noro ir tikėjimo tuo, ką darai. Kūrybinis polėkis pagauna taip, kad atsiranda jėgų imtis darbų, nors poilsiui laiko lieka vos minimaliai.

„Tai labai žmogiška, nereikia jokių skatinamųjų ar neskatinamųjų. Užtenka įtikėti ta idėja, kurią tu turi ir tada prasideda keisti veiksmai. Aš galvoju, kad nėra kartais didesnės atsakomybės nei prieš save patį, tad tas ir lemia, kad pradedi gaminti tam tikrus chemikalus, kad pagauni, jog tu vakar tris valandas miegojai ir šiandien turi užlipti ant scenos ir šypsotis. Tokių situacijų taip pat būna", – atviravo jis.

Saulius Prūsaitis

Paklaustas, ar yra kokia nors daina, kurią parašyti truko ilgą laiką ir buvo sunku, Saulius atskleidė, ką ją bus galima išgirsti jo naujame albume. Prie jos kūrybos atlikėjas praleido ištisą dešimtmetį.

„Albume, kuris dabar pasirodys, yra daina, kurią kūriau dešimt metų. Aš pamenu tą akimirką, kai sugrojau gitara, pamenu, kai ta daina turėjo anglišką versiją ir pamenu pusantro mėnesio, kai užsidaręs nuo visko, kiekvieną dieną galvodamas ir neišmiegodamas, rašiau tai dainai eiles. Ta daina bus absoliučiai ne hitas ir niekam ji bus neįdomi, bet ta daina verčia mane jaustis labai gerai. Žinau, kad ta daina yra tai, kas paėmė mane už pakarpos ir patį pernešė per tam tikrą upelį. Ji vadinsis „Paslapčių pakraštyje". Ji ne hitas, neklausykit", – nuoširdžiai pasakojo atlikėjas.

Gali supykti net dėl pamirštų akinių

Andriui pasmalsavus ar laiko save impulsyviu, Saulius dar kartą pabrėžė, kad nėra malonus žmogus ir išdavė, kad kartais gali pykti dėl visiškų smulkmenų, kurios jam visgi atrodo labai svarbios.

„Aš esu bjaurybė. Esu impulsyvus, bet pozityviai. Kiekvienas atlikėjas turi savo garderobą, o aš esu šlykščiai impulsyvus ir galiu visą vakarą pykti, jei gitaristas netyčia pamiršo akinius arba kepurę, arba nusiskusti. Tada aš pykstu. Aišku aš nepiktai, bet sakau tada: nu klausyk, tos trys panos taip nuo tavęs vaiko norėtų, o tu su barzda", – juokėsi dainininkas.

"X Faktoriaus anonso filmavimas

Paprašytas pakomentuoti vaizdo įrašą, kuriame pažėrė nemažai kritikos tuometiniam kultūros ministrui Šarūnui Biručiui, kai šis pasikvietė į renginį Egidijų Dragūną, Saulius neslėpė, kad tada buvo labai nusivylęs.

„Aš manau, kad Egidijus yra labai talentingas žmogus, turintis labai gerą muzikinį skonį ir karjerą. Viskas su tuo yra gerai. Deja, jis nėra tas žmogus, su kuriuo kultūros ministras turėtų kalbėtis apie kultūros raidą ir mūsų kultūros reikalus. Tuo metu buvo gyvas Eimuntas Nekrošius, Jonas Mekas ir iki šiol yra aibė labai fainų ir kultūringų, pasauliniu mastu žinomų lietuvių", – atviravo jis.

Susilaiko nuo kritikos, tačiau reaguoja kai yra kritikuojamas pats

Paklaustas ar jis domisi politika, S. Prūsaitis rėžė tiesmukai – kad yra tam per kvailas.

„Aš esu tam per kvailas. Jūs pasižiūrėkit tą postą. Ne. Na kam man lysti į tai? Va jeigu sėdėtume prie buteliuko, jūs būtumėt politikas, o aš ne – tada jums šakės. Arba man šakės. Turiu omenyje tai, kad šiame kontekste aš žinau savo vietą. Be to, tai buvo vienas iš paskutinių vaizdo įrašų, kuriuos paleidau į masę, nes supratau, kad tai yra darbas. Pastoviai kažką kandžioti, replikuoti ir po to sėdėti, dirbti su komentarais man yra per daug", – teigė Saulius.

Saulius Prūsaitis

Atlikėjas sakė, kad reaguoja į kritiką, nukreiptą į jį patį. Tai, kas rašoma komentaruose, taip pat nepalieka jo abejingo. Visgi, jis atskleidė, kad turi metodą, kaip mintyse susidoroja su užgauliais komentarais.

„Taip, aš reaguoju į kritiką ir komentarus. Man skauda ne dėl manęs, o dėl žmogaus, kuris rašo dalykus, kurių absoliučiai nesupranta: nemato, kokia yra mano duona, kokia dienotvarkė, techniniai dalykai, kas buvo tą vakarą. Tada aš svajoju, kad esu prie Šešupės su tuo žmogumi, mes prieinam karklą, nusiskinu rykštę ir tada paaiškinu dalyką iš esmės", – juokėsi jis.

Visas pokalbis su atlikėju tik Laisvės TV laidoje: