„Manau, kad kiekvienas, turintis šeimą, mažų vaikų, turi į tai reaguoti. Reikia apsaugoti savo artimuosius, kad kuo mažiau visi gautų tų kenksmingų medžiagų. Kiek jų ore yra juk niekas iš tikrųjų nežino, bet kad jų yra – faktas, aš pats tai pajaučiau“, – sako pašnekovas.

Kalbėdamasis su DELFI V. Chomičius teigė, kad vos kilus gaisrui apie ekstremalią situaciją kalbėta nebuvo, tačiau vėjui pakeitus kryptį, jis savo kūnu pajuto, kaip situacija rimtėja.

„Kada kilo gaisras, dūmai keliavo visai į kitą pusę. Matėme juodus dūmus, matėme, jog dega pastatas, bet vėjas pūtė kryptimi nuo miesto, todėl niekas nieko nesakė. Visi žinojo, kad dega ir greitai užgesinti nepavyks. Tačiau šeštadienį iš ryto, treniruotės gale, mes pradėjome jausti kvapą ir keistą skonį burnoje. Tada mes nusprendėme, kad kažkas yra negerai. Sužinojome, kad vėjas ėmė pūsti į miesto pusę, jog tapo pavojinga pasilikti. Įsivaizduokite, jei jau tokiose vietoje mes tai jautėme, tai, ką jautė tie žmonės, kurie gyvena arti tos gamyklos? Ką jie turėjo jausti?“ – rimtai svarstė treneris.

Pasiteiravus, ar buvo bent menkiausia dvejonė ar diskusija su šeima visgi likti Alytuje, Valdemaras tikina, kad šiuo klausimu jis buvo griežtas.

„Nebuvo jokių diskusijų. Juk nėra jokio skirtumo šiek tiek pabūti kitame mieste, kol viskas susitvarkys. Dabar važinėju iš miesto į miestą. Treniruojamės Druskininkuose, bet pravažiuoti reikia pro gaisro vietą“, – paaiškino jis.

Paklausus, ar numano, kada jam su šeima pavyks grįžti į įprastus namus, pašnekovas neslėpė, jog to nežinąs.

„Nežinome, žiūrėsime, kada galėsime ten pradėti treniruotis. Kada viskas apsivalys – ir mes grįšime į įprastas gyvenime vėžes“, – kalbėjo V. Chomičius.

Pašnekovas tikino, kad visi žmonės jo aplinkoje į šį gaisrą Alytuje sureagavo rimtai.

„Kada mes patys savo kūnu tai pajutome, tai supratome, kad tikrai kažkas ne taip, jog tai rimta. Manau, kad žmonės buvo informuoti užtektinai, tik vieni kreipė į tai dėmesį, kiti – mažiau. Prie gaisro vietos tikrai yra mažai žmonių, jų tikrai ten nesimato. Vakar po treniruotės išvažinėjome į Kauną, dūmai buvo į kelio pusę, tai nuo jų kiekio reikėjo net užsidengti veidą. Daug žmonių į tai sureagavo stipriai“, – sako jis.

DELFI primena, kad Gaisras, kurio plotas siekia apie 3 tūkst. kvadratinių metrų, padangų perdirbimo įmonėje kilo praėjusio trečiadienio naktį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (83)