„Kažkuri iš frakcijos koalicijų nedalyvavo balsavime“, – sakė jis. Pridurdamas, kad nemano, kad dabar jau gali įvardinti, kuri frakcija nebalsavo.

„Aš dar nežinau tikrai, nelabai suprantu priežastį. Kyla klausimas dėl daugumos“, – sakė jis.

Jo teigimu, dėl V. Pranckiečio klausimo dabar nebus keliamas.

„Situacija lieka panaši, Seimo pirmininkas neatstovaus nei tų, nei tų. Bet mes tikrai nieko nebedarysime, bent jau šioje sesijoje tikrai ne“, – žurnalistams sakė Ramūnas Karbauskis.

Jis teigė, kad valstiečiai tikrai nepalaikė V. Pranckiečio. O V. Pranckietį palaikė kažkuri koalicijos frakcija.

„Dabar negaliu atsakyti į šį klausimą, sunku atsakyto. Bandysiu paklausti, ypatingai tos, kuri balsavime nedalyvavo, ar ji laiko save koalicijos dalimi. Jei jau nebemato, tada jau bus problemų ir su biudžetu“, – teigė R. Karbauskis.

Paklaustas, ar pripažįsta pralaimėjimą, jis tai pripažino.

„Aš atsakomybę jau prisiėmiau, aš atsiprašiau Lietuvos žmonių, dar kartą tai darau. (…) Žemai lenkiuosi“, – sakė jis.

Aiškinsis, kas sabotavo balsavimą

R. Karbauskis yra pasiryžęs išsiaiškinti, kas sužlugdė balsavi,ą.

„Kažkuri iš frakcijų nedalyvavo balsavime. Seimo pirmininkas gavo ne tokį ir didelį palaikymą. Manau, kad situacija lieka panaši, kad Seimo pirmininkas dabar neatstovaus nei tų, nei tų – pats save, ir tuos kelis žmones, kurie už jį balsavo, bet mes tikrai nieko šioje sesijoje daugiau nedarysime.

O kitoje sesijoje, jei bus baigtas tyrimas dėl I. Rozovos, ir bus neigiamos išvados, ir pasikeis opozicijos pozicija šituo klausimu, tada galima bandyti. Bet mes daugiau nebandysime“, – sakė R. Karbauskis.

LVŽS lyderis yra įsitikinęs, kad balsavimas žlugo ne dėl jo frakcijos narių.

„Esu visiškai tikras, kad tai nėra (mūsų frakcija ). Mes šnekėjomės, aš tikiu savo kolegomis“, – sakė R. Karbauskis.

LVŽS lyderis sakė, kad išsaiškinti bus bandoma kalbantis tarpusavyje.

„Mes tai išsiaiškinsime žiūrėdami vienas kitam į akis, kodėl nebalsavo, kokiais argumentais remiantis, bet yra viena frakcija, kuri tiesiog nedalyvavo balsavime“, – sakė R. Karbauskis.

Jis konstatavo, kad, jei tarp valdančiųjų yra frakcija, kuri nedalyvavo balsavime, tada gali kilti problemų su biudžetu, bet, pasak jo, prieš tolesnius žingsnius reikia viską išsiaiškinti.