Eminemas jau ne vieną dešimtmetį pasauliui pasakoja savo istoriją, ir žmonės jos klausosi. Bėgant metams, jo gerbėjai per jo muziką daug sužinojo apie Eminemo šeimą. Mes girdėjome apie jo sudėtingus santykius su buvusia žmona Kim Scott Mathers. Taip pat sužinojome apie jo biologinę dukrą Hailie Scott Mathers.

Nors apie Hailie pasakota ir žinoma daug, labai mažai informacijos apie kitas dvi Eminemo dukras – Whitney ir Alaina. Veikiausiai tik dabar daugelis ir sužinos, kad Eminemas turi dar dvi dukras.
Taip, tai tiesa. Jų yra trys. Nors 25 metų Alaina Marie Mathers ir šešiolikmetė Whitney Scott Mathers nesulaukia tiek daug dėmesio Eminemo muzikoje kaip Hailie, jos taip pat nėra visiškai nuo jos atskirtos. Visgi, apie jų gyvenimą žinoma labai mažai, ir tam yra labai gera priežastis. Iš tiesų yra net kelios priežastys.

Ilga istorija

Nors net ir nedideli Eminemo gerbėjai iš jo dainų žino apie Hailie egzistavimą, apie Alainą ir Whitney žino tik išskirtinė grupė žmonių. Viena galimų to priežasčių yra ta, jog jų istorijos yra gerokai sudėtingesnės. Alaina (gimusi buvo pavadinta Amanda) yra Kim dvynės sesers Dawn Scott duktė. Dėl pastarosios problemų su narkotikais Eminemas ir Kim pasiėmė auginti Alainą. „Mano dukterėčia nuo pat gimimo yra mano gyvenimo dalis, – 2004 metais žurnalui „Rolling Stone“ duodamas interviu sakė reperis. – Mes su Kim ją auginome. Ji gyvendavo su mumis“.
2002 metais įsidukrintą Alainą savo gerbėjams jis pristatė 2004 metais išleistoje dainoje „Mockingbird“.

Gerbėjai taip pat anksčiau veikiausiai to nežinojo, bet Eminemui į širdį krito ir kita maža mergaitė. Kim, kai buvo pora su Ericu Hartteriu, 2002 metais pagimdė Whitney Scott. Kadangi mergaitės biologinis tėvas dingo, o Kim tai vis patekdavo, tai išeidavo iš kalėjimo, Eminemas augino ir Whitney. Savo gerbėjams jauniausią Mathersų šeimos narę Eminemas pristatė 2005 metais, kai dainoje „When I‘m Gone“ jis užsiminė apie Hailie „mažąją sesutę“. O konkrečiai vardu ji pirmą kartą buvo paminėta 2009 metais išleistoje dainoje „Déjà Vu“.

Eminemo dukros Alaina ir Whitney

Nors Eminemas tikrai myli ir dievina visas tris mergaites, būtų naivu tikėtis, kad jis apie Whitney ar Alainą kalbės tiek pat, kiek ir apie Hailie. Juk Hailie savo dainose jis pradėjo minėti dar prieš įsivaikinęs Alainą ir Whitney gimimą. Hailie ryšys su Eminemo muzika neabejotinai gilesnis.
Kai pirmasis Eminemo albumas „Infinite“ nesulaukė didelio dėmesio ir jis prarado virėjo darbą, baimė nuvilti Hailie neleido nuleisti rankų. „Ji visuomet buvo mano pagrindinis variklis ir motyvacijos šaltinis, – 2002 metais duodamas interviu sakė Eminemas. – Aš daug apie ją kalbu... Tiesa ta, kad ji yra viskas, ką turiu šiame gyvenime. Jeigu rytoj viskas pasibaigs, ji yra viskas, ką turiu.“
Nors nuo pat pradžių Eminemas demonstravo savo pagiežingą, sadistišką ir dažnai nekenčiamą asmenybės pusę, jis visuomet buvo mylintis tėvas. Ši rūpestinga Eminemo asmenybės pusė matoma ir jo muzikoje, ji niekada neleido reperiui per giliai nugrimzti į tamsą. Daugeliu atveju Hailie tapo dažnai jo naudojamu muzikiniu įrankiu, jo gyvenimo šviesa ir meile.

Pasimokė iš savo klaidų

Nuo pat savo karjeros pradžios Eminemas savo dainose nuolat minėjo Hailie. Nors jos įtaka neabejotinai padėjo jam judėti į priekį, taip pat būta ir su jos minėjimu viešumoje susijusių problemų. Ir šios problemos veikiausiai paskatino jį to nedaryti dviejų naujesnių dukrų Alainos ir Whitney atveju. Savo 2017 metų dainoje „Castle“ Eminemas repuoja apie Hailie.

Eminemo dukra Hailie

„Aš paminėjau tavo vardą, tačiau visuomet mėginau nuslėpti tavo veidą. Šis žaidimas yra beprotiškas. Norėjau parodyti savo meilę tau, tačiau velniai griebtų, niekada nemaniau, kad bus taip. Jeigu būčiau žinojęs, nebūčiau to daręs. Tu tikrai neprašei viso šito š... O dabar esi už tai baudžiama?“

Kitoje 2017 metų dainoje – „In Your Head“ – Eminemas teigia nenorėjęs paversti Hailie „80 proc. to, apie ką jis repuoja“. Nors tuo karjeros etapu Hailie atveju jau buvo per vėlu, tie jausmai ir apgailestavimas paaiškina, kodėl Eminemas veikiausiai pasirinko savo dainose neminėti kitų dviejų dukterų. Reperis teigia siekiantis apriboti savo superžvaigždės gyvenimo įtaką savo vaikų gyvenimui, todėl, net kai 2013 metais Hailie buvo išrinkta mokyklos pokylio karaliene, Eminemas viską ramiai stebėjo iš kito kambario, „nes nenorėjo sukelti scenos“, teigė vieno vaiko tėvas.

Kiti reperiai šmeižė Hailie

Nors vargiai būtų galima teigti, kad reperis Ja Rule galėjo turėti įtakos Eminemo kūrybai, tikėtina, kad jo 2002 metais išleista daina „Loose Change“, kurioje jis negražiai atsiliepia apie Hailie, galėjo turėti įtakos jo sprendimui nevelti Whitney ir Alainos į savo muziką. Juk būtent tais metais, kai Eminemas įsivaikino Alainą, pasirodė ir Ja Rule daina, kurioje jis viešai įžeidžia jo dukrą Hailie. Ir į tai jis tikrai nepažiūrėjo pro pirštus. Jis sukūrė kelias atsakomąsias dainas, o vėliau apie konfliktą ir Hailie įžeidimą jis repavo dainoje „Like Toy Soldiers“: „Aš nugirdau jį tariant Hailie vardą dainoje ir tiesiog pratrūkau“.

Reperis Ja Rule

Deja, Ja Rule buvo ne vienintelis reperis, savo dainose minėjęs Hailie. 2013 metais reperių trio „Hotstylz“ paminėjo Eminemo dukrą savo dainoje „Rap Fraud“. Vėliau paklausti, kodėl nusprendė įžeidinėti mergaitę, žurnalui „Rolling Stone“ jie atsakė nemanantys, kad „tai yra smūgis žemiau juostos, nes iš esmės mėgdžiojame jį, ir jis taip pat būtų padaręs kažką panašaus“.
Tai tiesa. Netiesiogiai pats Eminemas įstūmė Hailie į ugnies liniją pradėjęs apie ją repuoti savo dainose. Galbūt Eminemas vėliau į visa tai numojo ranka, tačiau taip pat įmanoma, kad apsisprendė apsaugoti Whitney ir Alainą nuo tokių išpuolių.

Eminemas yra atsiskyrėlis

Nors yra vienas garsiausių reperių ir labiausiai atpažįstamų žvaigždžių planetoje, Eminemas yra itin uždaras asmuo. Jis net yra laikomas atsiskyrėliu, ir jam artimi žmonės susirūpinę, kaip jis priverstas gyventi savo gyvenimą.

„Man labai gaila Emo, – sakė reperio draugė ir dainų bendraautorė Skylar Grey. – Tai tikrai liūdna. Matau daug izoliacijos. Manau, kad jis bijo išeiti pro priekines duris, nes kažkas visuomet jo laukia. Visi iš jo ko nors nori... Matant jį tokį izoliuotą už daugybės apsaugininkų, man jo tikrai gaila.“
Dar labiau savo privatų gyvenimą Eminemas saugo, kai kalbama apie jo vaikus. 2011 metais, kai Eminemas davė interviu žurnalui „Rolling Stone“ apie savo sugrįžimą ir naujo albumo „Recovery“ išleidimą, jis pasakė, kad nebemąsto apie neigiamą šlovės pusę, tačiau egzistuoja neigiamų dalykų, įskaitant ir tai, kad jis daug kur negali nusivesti savo vaikų.

Skylar Grey

Interviu metu Eminemas kalbėti apie savo vaikus nemėgsta. Prieš minėtą interviu reperis labai aiškiai pareiškė, kad „nenorėtų aptarinėti savo šeimos“. O kalbėdamas apie savo perdozavimą 2007 metais jis pareiškė privalantis kai kurių detalių „neminėti, nes tai susiję su mano vaikais“. Tad nenuostabu, kad apie jo vaikus mes žinome tiek mažai.

Šlovės kupinas gyvenimas turi pasekmių

Galbūt niekas geriau už patį Eminemą nežino, kaip garsenybės gyvenimas paveikia žmogų. Jį į teismą padavę keli žmonės, apie kuriuose jis repavo, įskaitant ir motiną. Jo buvusi žmona mėgino nusižudyti, pamačiusi jį atliekant dainą apie tai, kaip jis prieš ją smurtautų. O jo geriausias draugas DeShaunas Dupree Holtonas per įtariamą apiplėšimą 2006 metais buvo nušautas. Eminemo šlovė palietė beveik visus jo gyvenime buvusius žmones.

Be mėginimo nusižudyti buvusi Eminemo žmona Kim, kuri dažnai tampa jo muzikos taikiniu, tiesiogiai patyrė, ką reiškia gyventi su itin žinomu žmogumi. „Žmonės mano, kad vien dėl to, kad turime pinigų, esame laimingi, – vieno radijo interviu metu sakė ji. – Taip, turiu pinigų sąskaitoms apmokėti. Taip, galiu savo vaikams nupirkti viską, ko tik jie paprašys, ir puiku matyti juos laimingus. Tačiau netenki draugų, šeimos narių, neturi žmonių, kuriais gali pasitikėti ir su kuriais gali pasikalbėti.“

Eminemas ir pirmoji jo žmona Kimberly Anne Scott

Savo jausmais šiuo klausimu yra pasidalinęs ir pats Eminemas. „Turiu pasitikėjimo problemų, – žurnalui „Rolling Stone“ sakė jis. – Kalbant apie moteris, draugus. Visur. Visuomet svarstai, kokie yra tikrieji žmonių motyvai.“

Kadangi Whitney ir Alainos tėvai taip atvirai kalba apie šlovės keliamus iššūkius ir grėsmes, visiškai suprantama, kodėl jie nori nuo to apsaugoti savo dukras.

Mergaitės gyvena visai kitokius gyvenimus nei Hailie

Nuo pat mažų dienų viešumoje buvusi Hailie dabar yra labiau matoma nei jos seserys, nes pati to nori. Šiuo metu jis siekia tapti socialinių tinklų nuomonės formuotoja, todėl jai svarbu, kad ji būtų matoma ir girdima internete.

Visgi Hailie nėra jau taip lengvai pasiekiama. Kaip rašė britų dienraštis „The Daily Mail“, Hailie vengė socialinių tinklų iki pat 2016 metų, kai susikūrė savo instagramo paskyrą. Ir ji iš karto sulaukė daugybės pasiūlymų dirbti su garsiais prekių ženklais. „Žmonės su manimi susisiekdavo per instagramą, nes neturiu jokios vadybos“, – laikraščiui duotame interviu sakė ji.

Eminemo dukra Hailie

Anot „The Daily Mail“ šaltinio, „Hailie norėjo prazonduoti dirvą instagrame pasidalindama keliomis savo gyvenimo akimirkomis, tačiau nėra pasirengusi visiškai atsiverti“. Veikiausiai dėl to jos „Twitter“ paskyra vis dar yra privati.

Alainos „Twitter“ paskyra nėra privati, ji yra aktyvi nuo 2009 metų, tačiau jos, rodos, taip nedomina reklamavimasis. Be to, ji gali gerokai lengviau pasislėpti nuo visų nei Hailie, nes Eminemas neatkreipė į ją visų dėmesio. Whitney taip pat internete nesulaukia didelio dėmesio, tačiau tai veikiausiai labiau yra susiję su jos jaunu amžiumi, o ne asmeniniais pasirinkimais.

Mergaitės negyvena su Eminemu

Viena iš priežasčių, kodėl pasaulis menkai informuotas apie Eminemo dukras, yra ta, kad jos su tėvu negyvena. Ir net jei gyventų kartu, Eminemo privatumo taisyklės nebūtų leidusios pasauliui daug apie jas sužinoti. Visgi Eminemas, Kim ir Hailie gyvena netoliese vienas nuo kito. Alainai dabar yra 25 metai, ji yra baigusi koledžą ir gyvena savo gyvenimą. O šešiolikmetė Whitney gyvena su Kim. Ir nors ir nedidelis, tačiau egzistuojantis atstumas nuo tėvo visgi veikia kaip tam tikra siena, apsauganti Alainą ir Whitney.

Eminemo dukros Alaina ir Whitney

Tačiau mergaitės tikrai nesislapsto. Praėjusių metų birželį Whitney, Hailie ir jos vaikinas Evanas McClintockas buvo pastebėti Niujorke, kur tuomet koncertavo Eminemas. Jų apsilankymas nesukėlė didžiulio ažiotažo, nes merginos tiesiog pasivaikščiojo po parduotuves, pažiūrėjo tėvo koncertą ir grįžo namo.

Gražiai besielgiantys vaikai bulvarinei spaudai visai neįdomūs. Praeityje, kai laikraščiai nuolat skelbė apie audringus Eminemo ir Kim santykius, Hailie vardas būdavo minimas vienoje ar kitoje antraštėje. Tačiau dabar šeima veikia kaip gerai sutepta mašina. „Jis tikrai mus labai palaiko, – apie reperį pasakojo Kim. – Esame tikrai labai artimi. Tiesiog mėginame auginti vaikus kartu ir sukurti jiems kaip galima normalesnes sąlygas.“

Visos dukros lygios

Kone viską apie Hailie sužinojome iš Eminemo muzikos. Nors reperis kiekvieną iš savo dukterų vardų mini dainose, jis retai pateikia daugiau detalių. Apie Hailie taip pat praktiškai neberepuoja.
Nors ir primena apie Hailie vaikystę, kaip kad dainoje „Castle“, Eminemas, rodos, aktyviai siekia nė vienos dukros neišskirti. Žinoma, kartais jis prisimena konkretų laiką, kai nebuvo nei Whitney, nei Alainos, tačiau daugiausia jis išlaiko gana sąžiningą balansą – kaip tikras tėvas.

Juk jei imtų aiškinti, kas yra Whitney tėvas, arba gilintųsi į jos vaikystės detales, tai ją išskirtų iš kitų dukterų. Tas pats pasakytina ir apie Alainą, kurios biologinė mirė nuo narkotikų perdozavimo 2015 metais. Kalbėdamas apie savo mergaičių praeitį, Eminemas ne tik suteiktų žmonėms privačios informacijos, bet ir išskirtų vieną ar kitą iš savo dukterų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)