Gegužinės girininkijos girininkas Dainius Medutis pasidžiaugė, kad tiek daug mokinių atvyko švarinti miško ir papasakojo kokių šiukšlių daugiausia palieka į mišką atvykę miestiečiai. Iš paliktų šiukšlių galima spręsti ar tai buvo jaunimo grupė, ar šeima su vaikais ir t.t.

Jaunojo miško bičiulio būrelio „Miško meistreliai“ nariai bei gamtosauginės Panevėžio „Ąžuolo“ progimnazijos mokiniai rinko šiukšles eidami pagrindinio kelio pakraščiu, užsukdami į šalia kelio įrengtas poilsiavietes.

Smagu, kad kiekvienais metais išmetamų šiukšlių randame vis mažiau. Prieš kelis dešimtmečius surinkdavome virš 2tonų šiukšlių, šiemet apie 200 kg. Šį kartą neradome nei vieno plastikinio butelio, o daugiausia bulvių traškučių pakuočių, kurias pravažiuojantys automobiliais tiesiog išmeta pro langą. Vadinasi jas reikėtų apmokestinti, sugalvoti jų pridavimo „taromatus“ bulvių traškučių pakelių ir šiukšlių miške sumažės. Stebina, kad ir šį kartą vienoje stovyklavietėje radome labai daug iš namų atvežtų įvairių padėvėtų drabužių.

Floristikos būrelio nariai nuvykę į poilsiavietę „Vilktupis“, pirmiausia sutvarkė poilsiavietėje esančias laužavietes ,surinko išmėtytas šiukšles. O paskui prie nuostabaus skonio vandens šaltinio padarė floristinę kompoziciją su jungtinių pajėgų išsaugojimo pajėgų simboliu – šaltinio vandens lašu, kad užsukantys miestiečiai galėtų grožėtis gamta, šiuo žemės menu. Gal tada gerbs ir gamtą, ir vaikų darbą.

Po smagios ir naudingos akcijos prie laužo kepėme dešreles ir dalinomės įspūdžiais, gėrėjomės rudeninių lapų ir vėjo sukurtu šokiu Vilktupio aikštelėje.