Prieš tai jis sėdėdavo paskutinėje eilėje, tarp Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) atstovų Rimos Baškienės ir Juozo Varžgalio. Šalia R. Baškienės darbuodavosi LVŽS lyderis Ramūnas Karbauskis. Tai galima pamatyti oficialioje Seimo svetainėje.

Nuo šiol posėdžius V. Pranckietis girdės geriau – sėdės pirmoje eilėje, šalia Mišrios Seimo narių grupės atstovo – Rimanto Jono Dagio. Netoliese sėdės Povilas Urbšys, Vytautas Bakas, Gintaras Steponavičius ir Remigijus Žemaitaitis.

Praėjusią savaitę LVŽS frakcija balsavo ir nusprendė V. Pranckietį iš valstiečių gretų išmesti. V. Pranckietis tapęs Seimo pirmininku sustabdė savo narystę frakcija, to reikalauja Seimo statutas. Jo išmetimas iš frakcijos prasmę įgaus tik jei jis bus atstatydintas iš Seimo pirmininko, tada jam darbą teks tęsti Mišrioje Seimo grupėje, arba jungtis prie kurios nors kitos frakcijos.

Konfliktas tarp V. Pranckiečio ir Seimo valdančiosios daugumos prasidėjo dar birželį – paaiškėjus, kad naujosios valdančiosios koalicijos sutartimi jo postas atitenka LVŽS partneriams koalicijoje Lietuvos socialdemokratų darbo partijai (LSDDP).

Tikimasi, kad antradienį Seimas surengs pakartotinį balsavimą dėl V. Pranckiečio atstatydinimo.