Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos rajono rūmų koridoriuje vaikštinėjo dailiu kostiumu vilkintis ir akinius nuo saulės užsidėjęs vyriškis. Pamatęs į jį nukeiptą fotoaparatą, dingo teismo salėje. „Jūs negalite manęs fotografuoti. Čia uždaras teismo posėdis, o aš nesu viešas asmuo“, - aiškino fotografui vyriškis. Patikslinus, kad posėdis dar neprasidėjęs, o teismo pastatas – vieša vieta, vyriškis iš salės paspruko į koridorių.

Šiuose rūmuose uždarame teismo posėdyje turėjo būti nagrinėjama byla, kurioje klaipėdietis Viktoras Usovas kaltinamas lytinės aistros tenkinimu su jaunesniu negu šešiolikos metų asmeniu ir nepilnamečiu asmeniu už atlygį, tvirkinimu, grasinimo nužudyti, vaiko įtraukimu girtauti ir nugirdymu.

Tačiau posėdis taip ir neįvyko. Klaipėdos apylinkės teismo atstovų teigimu, posėdis neįvyko dėl Valstybės garantuojamos teisinės pagalbos tarnybos negebėjimo užtikrinti nukentėjusiesiems advokatų paslaugų.
Kadangi didžioji dalis aukų kilusios iš socialiai pažeidžiamų šeimų ar buvę vaikų globos namų auklėtiniai, jos savo lėšomis pasisamdyti advokatų neturi galimybių.

V. Usovas (gim. 1985 m.), įtariamas kelerius metus tvirkinęs mažamečius ir nepilnamečius berniukus Klaipėdos rajono ribose ir kituose Lietuvos miestuose, buvo sulaikytas 2018 m. gegužės mėnesį Klaipėdoje. Tuomet jam buvo paskirta kardomoji priemonė – suėmimas vienam mėnesiui.

V. Usovas vienu metu buvo žinomas pramogų ir sporto pasaulyje, dalyvavęs įvairiuose socialiniuose projektuose, skirtuose vaikams. Pelnęs įvairių apdovanojimų.

Įtariama, jog vyras nusikaltimus galimai vykdydavo tik nakties metu įvairių markių automobiliuose, kurie priklausė įtariamajam arba buvo nuomojami ar skolinami. Jis laikėsi didelės konspiracijos, buvo labai atsargus, aukoms prisistatydavo turtingu verslininku iš Vilniaus miesto, gydytoju, masažistu arba turtingo Lietuvos verslininko, kurio neįvardydavo, sūnumi. Įtariamajam pavykdavo įkalbėti socialiai pažeistus vaikus tenkinti jo lytinę aistrą už įvairų atlygį, t. y. alkoholį, tabako gaminius, pinigus ir galimai narkotines medžiagas.

Ikiteisminio tyrimo metu apklaustas V. Usovas savo kaltės nepripažino. Vėliau, vyrui pareiškus įtarimus, jis pasinaudojo teise neduoti parodymų, žadėjo atsakyti į klausimus teisme.