Greitosios mados pliusai ir minusai

Ne paslaptis, kad gaminant drabužius masiniam vartojimui, naudojami dideli kiekiai žmogiškųjų ir gamtinių išteklių. Taip mes sąmoningai skatiname pigios darbo jėgos naudojimą ir aplinkos taršą. Taip pat, prieinama kaina leidžia pirkti daiktus, kurie ne visada yra reikalingi, nesusimąstant užpildome savo spintas nereikalingais drabužiais. Ne ką mažesnę reikšmę turi gaminio kokybė. Masinės gamybos drabužiai blogai laiko formą, avalynė ne visada yra patogi, o audinys greitai susidėvi.

Kita vertus, masinė gamyba yra labai patraukli, ryški ir dažnai madinga.

Žinomas brendas – pliusai, minusai

Jei investuojame ne į kiekybę, o kokybę, visada priimame tvirtą ir apgalvotą sprendimą. Kiekvienas pirkinys mūsų spintoje tampa unikalus, o tai reiškia, kad jis teikia džiaugsmą ilgesnį laiką. Galų gale, įsigijus kokybišką žinomo prekinio ženklo drabužį ar aksesuarą, jaučiame didesnį pasitikėjimą savimi ir išskirtinumą, individualumą, kurio niekada nesuteiks masinės gamybos drabužiai. Taip pat būtina paminėti, kad čia naudojami geriausi audiniai, auštos kokybės furnitūra ir išskirtinis dizainas.

Ar visada brangu yra stilinga?

Pirkdami žymių dizainerių drabužius, mes, visų pirma, mokame už ženklo istoriją, tradicijas, kokybę, gerą reputaciją ir, žinoma, vardą. Nuo prabangos ir beskonybės mus skiria tik vienas mažas žingsnis.

Gero skonio stoka ir nemokėjimas taisyklingai derinti drabužių tarpusavyje gali sugadinti jūsų įvaizdį. Ne kartą teko stebėti žinomų žmonių stiliaus klaidas ar matyti moterį, pasidabinusią visais garderobe turimais prekiniais ženklais ir siekiančią atkreipti į save dėmesį „gerąja“ prasme. Šiandien stilingas ir brangus įvaizdis – tai galimybė sukelti teigiamas emocijas aplinkiniams, tačiau jokiais būdais ne demonstruoti jūsų uždarbį.


Ar visada pigu yra nekokybiška?

Jeigu ieškote baltų marškinių masiniame segmente, dažniausiai jūsų pasirinkimui pateikiami keli panašūs modeliai. Renkantis iš kelių variantų – rekomenduoju vadovautis principu, jog geriau brangiau, bet kokybiškiau.

Vieną kartą sumokėję didesnę pinigų sumą,greitai pamiršite apie išlaidas, tačiau nusipirkus blogos kokybės drabužį teks ilgai gailėtis dėl pirkinio. Taip pat nepatingėkite surasti vidinę etiketę ir paskaityti audinio sudėtį.

Į ką verta investuoti?

Prabangūs drabužiai – tai nemažų išlaidų reikalaujanti investicija, todėl neretai susimąstome ar verta pirkti tam tikrą daiktą. Visų pirma, patariu neišlaidauti perkant momentinius sezono dalykus – t.y. madingi raštai, spalvos ar aksesuarai. Geriau sutelkti dėmesį į bazinius ir universalius drabužius – vilnonis paltas, kašmyrinis megztinis, tvido švarkas ar odinė avalynė. Planuokitės į priekį, juk brangiai įgyta prekė turi jums tarnauti ilgesnį laiką ir atsipirkti.

Pigesni drabužiai – jie dažnai gelbėja tam tikromis gyvenimo situacijomis, pavyzdžiui, formuojant proginį įvaizdį ar einant pasivaikščioti su vaikais į parką. Savo bazinį ir kokybišką garderobą visada galite papildyti, madingais elementais iš masinio segmento – tai bus protingas sprendimas.

Pavyzdžiui, jau keletą sezonų madingas gyvūnų raštas, tačiau dėl savo ryškios ir įsimintinos išvaizdos, kas metai keičiasi jo spalva, maštabas ar pateikimas, todėl šioje vietoje išlaidauti tikrai neverta.

Šiandien masinis segmentas žaibišku greičiu kopijuoja dizainerius, taip leisdamas kiekvienam pasijusti madingu, bet prabangą ir išskirtinumo jausmą gali užtikrinti tik ilgalaikę istoriją ir aukštą kokybę turintys dizaineriai.

Pačios stilingiausios planetos moterys eina paprastu, tačiau labai efektyviu keliu – derina masinį segmentą su liuksu, taip išlaikant balansą viename įvaizdyje. Ką rinktis jums – tik jūsų pasirinkimas!

Stilistė palygino liukso klasės ir greitosios mados pirkinių kainas:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (58)