„B tribūna“ laikėsi spalio pradžioje duoto pažado: ignoruoti „Ryto“ akistatas su „Žalgiriu“ taip protestuojant dėl prieš esą neadekvačias policijos ir Lietuvos krepšinio lygos (LKL) nuostatas jų atžvilgiu.

Anot Deivido Sirvydžio, nematyti aktyviausių fanų jų sektoriuje buvo kiek keista.

„Bet manau, kiti „Ryto“ gerbėjai arenoje kompensavo „B tribūnos“ tylą. Triukšmo arenoje tikrai netrūko, džiaugiamės, kad mus taip karštai palaikė namuose“, – po sekmadienio mūšio su „Žalgiriu“ kalbėjo 19-metis D. Sirvydis.

Gynėjas apie „B tribūnos“ protestą žino iš žiniasklaidos, tačiau labai į tai nesigilino.

Rungtynėse kilo incidentas po „Žalgirio“ sirgalių provokacijos „Ryto“ ultrų sektoriuje. Dalis „Ryto“ gerbėjų ėmė vyti svečius iš Kauno kai šie nusprendė įsiamžinti „B tribūnos“ pirmose eilėse.

Visai šalia aikštės kilo susistumdymas, per kurį į darbą buvo paleisti kumščiai.

„Malonu, kad sirgaliai kovoja už mus. Gaila, kad rungtynėse nebuvo „B tribūnos“, bet yra, kaip yra, jie turi savo taisykles ir laikosi savų principų“, – kalbėjo 18-metis Marekas Blaževičius, mače su „Žalgiriu“ buvęs vienas komandos ramsčių tiek gynyboje, tiek ir renkant taškus. Starto penkete rungtynes pradėjęs aukštaūgis per 22 min. pelnė 10 taškų (3/8 dvit., 4/4 baudos) bei atkovojo 5 kamuolius.

Anot jo, tiek „Ryto“, tiek „Žalgirio“ ištikimiausiems sirgaliams turi būti vienodos taisyklės.

„Žinau, kad yra didelis nesutarimas dėl ne vienodo taisyklių traktavimo, o jos turi vienodai galioti visiems. Dabar policija dėmesį kreipia ir dažniau baudžia „Ryto“ ultras.

Kenčia LKL, be fanų juk visai kita atmosfera.

Visiškai pateisinu „B tribūnos“ elgesį. Jie mus palaiko bet kokiomis situacijomis, tad ir mums reikia juos palaikyti bet kokiomis aplinkybėmis. Turi būti abipusis ryšys“,– po akistatos su svečiais iš Kauno kalbėjo sostinės ekipos jaunasis aukštaūgis M. Blaževičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (61)