Po atkaklios ir įnirtingos kovos Anglija laimėjo 2:0 (1:0) ir užbaigė lietuvių pasirodymą planetos pirmenybėse, kuriose pirmą kartą mūsų šalies rinktinė pasiekė aštuntfinalį.

Puikiai kamuolį valdantys anglai turėjo kontrolę nuo pirmų minučių, tačiau Lietuva kurį laiką gynėsi pavyzdingai.

Kelis kartus anglams pavyko smūgiuoti ir į vartus, bet Mantas Šumskis į tuos smūgius reagavo ir patikimai gynė vartus.

Visgi sužaidus kiek daugiau nei pusę kėlinio Anglijos atstovai pelnė įvartį. Po kampinio pirmas koją pakišo ir kamuolį į vartus iš arti pasiuntė Anglijos rinktinės kapitonas Helge Orome – 1:0.

Po šio įvarčio Lietuva nepalūžo ir bandė atsitiesti. Progą įmušti įvartį turėjo Paulius Sakalis, tačiau lietuvis smūgiavo vartininkui patogiame aukštyje ir jis kamuolį sugavo. Po to iš toli į vartus pabandė pataikyti Aivydas Ruškys, bet buvo kiek netikslus.

Lietuviai iki pertraukos sukūrė ir dar kelias pusproges, tačiau vis pritrūkdavo paskutinio tikslesnio perdavimo.

Po pertraukos Lietuva bandė paspausti Angliją. Tai pavyko visai sėkmingai, kadangi kėlinio pradžioje dažnai anglų atakos pasibaigdavo jų vartininko toli ir netiksliai smūgiuotu kamuoliu.

Atrodė, kad spaudimas pagaliau duos vaisių, bet 28 minutę po fantastiškai M. Šumskio atremto varžovų smūgio Lietuva nesėkmingai išmušė kamuolį nuo savų vartų ir jį gavęs varžovų gynėjas Ade Adeyemo pakartotiniu smūgiu pelnė įvartį – 2:0.

Nepaisant to, lietuviai toliau nenuleido rankų ir kantriai siekė savosios progos. Smūgiuoti į vartus pavyko Valentinui Baranovskiui ir Aivydui Ruškiui, tačiau anglų vartininkas žaidė patikimai.

Po kurio laiko Lietuvos vartininkas M. Šumskis išmušė kamuolį varžovui iš po kojų, bet rungtynių teisėjas užfiksavo pražangą, lietuviui parodė geltoną kortelę ir paskyrė baudos smūgį.

Dėl geltonos kortelės M. Šumskis turėjo palikti aikštę, o į vartus stojo puolėjas Valdemaras Šaveika. Jį nuginkluoti stojo buvęs „Arsenal“ auklėtinis Deanas McDonaldas, tačiau anglas paslydo ir kamuolį pasiuntė virš vartų.

Per likusį rungtynių laiką V. Šaveika ir liko vartuose, tad Lietuva bandė žaisti su šešiais aikštės žaidėjais. V. Šaveika su naujuoju savo vaidmeniu puikiai tvarkėsi ir net pavojingai smūgiavo nuo savų vartų.

Visgi įvarčio Lietuvai įmušti nepavyko, bet to daugiau nepadarė ir anglai, turėję dar kelias progas. Anglija laimėjo 2:0 ir žengė į „Socca“ pasaulio čempionato ketvirtfinalį, kuriame jie susitiks su turnyro šeimininke Graikija.

Tuo metu Lietuvos mažojo futbolo rinktinė, kuri debiutavo pasaulio čempionate bei pirmą kartą tokio rango turnyro grupių etape surinko net 9 taškus, pirmenybes baigė aukštai pakelta galva ir jų pasirodymu gali didžiuotis visa šalis. Bent jau juo tikrai didžiavosi vyriausiasis rinktinės treneris Mandinho, kuris po rungtynių dėkojo vyrams už parodytą kovą, o rinktinės nariai atsidėkojo strategui jį pamėtydami į viršų vidurį pagrindinės Retimno miesto gatvės.

Rungtynės:

Anglija – Lietuva 2:0.

Lietuvos mažojo futbolo rinktinės sudėtis:

Vartininkas: Mantas Šumskis (Nr. 1).

Gynėjai: Dmitrijus Krupovičius (Nr. 6), Edvinas Dubavičius (Nr. 3), Svajūnas Savickas (Nr. 5), Ernestas Komarovas (Nr. 9).

Saugai: Dominikas Stankevičius (Nr. 7), Paulius Sakalis (Nr. 10), Valentinas Baranovskis (kapitonas) (Nr. 11).

Puolėjai: Valdemaras Šaveika (Nr. 4), Aivydas Ruškys (Nr. 8).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)