5 porcijos

  • 2 vištienos krūtinėlių
  • 1 stiklinės miltų
  • 1 kiaušinio
  • ¼ stiklinės pieno
  • 0,5 arb. š. druskos
  • 0,5 arb. š. česnako miltelių
  • 0,5 arb. š. svogūnų miltelių
  • 1/3 arb. š. juodųjų pipirų
  • aliejaus (kepimui)
  • 2 marinuotų agurkų (patiekimui)

Padažui:

  • 150 g (1/2 stiklinės) garstyčių
  • 50 g (4 valg. š.) sviesto
  • 5 valg. š. rudo cukraus
  • 4 valg. š. medaus
  • 1 valg. š. balto acto
  • 1 arb. š. aštraus skysto padažo
  • 0,5 arb. š. svogūnų miltelių
  • 0,5 arb. š. česnako miltelių
  • 1/3 arb. š. juodųjų pipirų
  • ¼ arb. š. kajeno pipirų
  • ¼ arb. š. druskos

Gaminimas:

1. Padažas – visus padažui skirtus ingredientus sudedame į mažą puodą, išmaišome ir kaitiname ant silpnos ugnies. Vis maišome. Kaitiname ~5-10 minučių, kol padažas šiek tiek sutirštėja ir atidedame į šalį. Jei reikia, į padažą galite įdėti daugiau druskos, ar kajeno pipirų (pagal skonį).
2. Vištienos krūtinėles supjaustome storomis juostelėmis, lengvai apibarstome druska, juodaisiais pipirais.
3. Viename inde išplakame kiaušinį, sumaišome su pienu.
4. Kitame inde sumaišome miltus su 0,5 arb. š. druskos, 0,5 arb. š. česnako miltelių, 0,5 arb. š. svogūnų miltelių, 1/3 arb. š. juodųjų pipirų.
5. Keptuvėje įkaitiname pakankamai aliejaus (nereikia, kad apsemtų vištienos gabalėlius) ant vidutinės ugnies.
6. Imame po vieną vištienos juostelę, mirkome kiaušinio plakinyje, tada apvoliojame miltų mišinyje, vėl merkiame į kiaušinį ir vėl dedame į miltus. Taip paruoštą vištieną sudedame į lėkštę. Po to gabalėlius dedame į įkaitusį aliejų ir kepame iš abiejų pusių po 2-3 minutes. Sekite kepimo laiką, kad vištiena neperkeptų. Iškepusias vištienos juosteles sudedame ant popierinio rankšluosčio.
7. Vištieną patiekiame apšlakstę garstyčių padažu ir su keliais marinuoto agurko griežinėliais.