Vis tik R. T. Erdoganas pažymėjo, kad dėl abiejų lyderių savitarpio „meilės ir pagarbos“ Ankara kol kas nekreips dėmesio į tą laišką.

Tai buvo pirmieji jo komentarai apie spalio 9 dieną D. Trumpo išsiųstą laišką, kuriuo šis, be kita ko, perspėja Turkijos prezidentą nesielgti lyg „kietas vyrukas“.

Bendraudamas su užsienio žurnalistais R. T. Erdoganas pabrėžė, kad Ankara „padarys tai, kas būtina“ dėl laiško, „kai ateis laikas“. Jis nepatikslino, ką turėjo omeny.

„Prezidento Trumpo laiškas, prieštaraujantis politiniam ir diplomatiniam etiketui, atsidūrė žiniasklaidoje. Žinoma, nepamiršime šio pagarbos trūkumo. Mums tai nėra prioritetas. Tačiau turėtumėte žinoti, kad kai ateis tinkamas metas, mes imsimės atitinkamų priemonių", – sakė Turkijos prezidentas, tačiau neįvardino, kokios tos priemonės galėtų būti.

„Mums būtų neteisinga jį pamiršti“, – pareiškė turkų lyderis.

Turkijos kariai ir Ankaros palaikomi kovotojai prieš savaitę pradėjo puolimą prieš kurdų grupuotes Sirijos šiaurėje. Operacija buvo surengta dvi dienos po to, kai D. Trumpas staiga paskelbė apie JAV pajėgų atitraukimą iš pasienio rajonų.