„Aš asmeniškai manau, kad tai buvo klaida“, – sakė D. Tuskas praėjus kelioms valandoms po to, kai Briuselyje be susitarimo pasibaigė ES lyderių derybos dėl galimos plėtros į Vakarų Balkanus.

Derybos viršūnių susitikime penktadienį paryčiais baigėsi nepriėmus sprendimo dėl galimos plėtros į Vakarų Balkanus, nors ginčai truko septynias valandas. Nepritariančiųjų stovyklai vadovavo Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas.

Aklavietė susidarė kelios dienos po panašiai pasibaigusių ES užsienio reikalų ministrų derybų Liuksemburge. Dar anksčiau sprendimas dėl Albanijos ir Šiaurės Makedonijos stojimo derybų pradžios buvo atidėtas du kartus.

ES lyderiai ir visos narės, išskyrus Prancūziją, mano, kad Šiaurės Makedonija padėjo pakankamai pastangų deryboms pradėti, įskaitant ankstesnio pavadinimo „Makedonija“ pakeitimą Graikijai nuraminti.

Albanija sulaukė mažiau paramos, Nyderlandams ir Danijai drauge su Prancūzija pareiškus rimtų abejonių dėl jos pažangos vykdant reformas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją