– Algirdai, ką jums gyvenime davė galimybė būti tėčiu?

– Buvimas tėčiu pirmiausia parodė, kad iki tol aš buvau visai kitoks žmogus. Nepažinojau savęs taip, kaip dabar. Tai yra didžiausia laimė. Tapimas tėčiu man atvėrė visiškai kitą pasaulį, davė begalinį džiaugsmą, išmokė rūpestingumo, atsakingumo. Tapęs tėčiu aš tapau žmogumi. Aš iki šiol jaučiu, kaip tampu juo. Esu labai dėkingas, kad Dievas man suteikė tokią laimę.

– Ar yra kažkas, ką savo sūnui palinkėtumėte paveldėti iš jūsų: talentas, požiūris į gyvenimą, vertybės ir kita?

– Savo sūnui linkiu būti žingeidžiam, atsakingam, rūpestingam ir doram žmogui. Nežinau ar aš toks esu, bet labai stengiuosi jį taip auklėti. Linkiu jam labai mylėti savo vaikus taip, kaip aš myliu jį.

– Kaip dažniausiai atrodo jūsų laisvalaikis su sūnumi? Ar pavyksta tėvystę suderinti su muzikine veikla?

– Taip jau gyvenimas sudėliojo, kad mano darbas man leidžia būti daug laiko su sūnumi. Esu pats sau direktorius, pagrindiniai darbai laukia savaitgaliais ar šventinėmis dienomis, kaip ir kitiems atlikėjams. Džiaugiuosi, kad galime būti kartu dažnai – ir namų darbų ruoša, ir būreliai, ir laisvalaikis. Žinoma, į visa tai įsijungia ir mama, tik ji kasdien dirba, todėl taip jau išeina, kad su Roku daugiau laiko leidžiame kartu – tokį bendrą vyrukų laisvalaikį turime nuo 3-ejų metukų, dabar jam jau 11-ika.

Jis nuo pat mažų dienų važinėja kartu su manimi į koncertus. Kartą, būdamas 5-erių ar 6-erių metų, jis buvo vienoje stovykloje, po jos paklausiau, ar važiuos ir kitąmet, tai jis atsakė, kad geriausia stovykla jam yra laikas su manim. Taip ir keliaujam kartu, pažįstame Lietuvą ir jos miestelius.

Algirdas Radzevičius su sūnumi

Algirdas DELFI sutiko atsakyti ne tik į klausimus apie tėvystę, bet ir išdrįso išbandyti iššūkį, kuriame jam buvo užduodami netikėti vaikų klausimai. Mažųjų mūsų skaitytojų mintys ne tik nustebino, bet ir privertė rimtai susimąstyti, todėl pašnekovas kai kuriems klausimams sunkiai rado tinkamą atsakymą.

– Kodėl žmonės sako „tiesą sakant“? Ar iki tol jie visada meluoja?

– Tiesą sakant, sunku atsakyti į šį klausimą (juokiasi). Aš manau, kad tai vartojama tada, kai norima akcentuoti, jog tai, kas sakoma, yra tiesa.

– Ko pasaulyje yra daugiausia?

– Oro.

– Ar moterys gali būti didvyriais? Gal jos turėtų būti vadinamos didmoterimis?

– Visai su tuo sutikčiau, nes dabar yra XXI amžius, kai nebėra jokių vyrų ar moterų skirstymų, dėl lygių teisių, manau, kad būtų galima vadinti ir taip.

– Kodėl žmonės tiek daug dėmesio skiria savo išvaizdai?

– Todėl, kad žmonės ėmė save mylėti labiau, nei ankstesniais laikais. Anksčiau jie būdavo susišiaušę, visi vienodi, pilki, o dabar visi ėmė rūpintis estetika, grožiu. Kita vertus, kai žmogus yra gražus – gražiau ir gyvenime.

– Ar galima gyventi laimingai be interneto, socialinių tinklų?

– Galima. Aš taip kažkada gyvenau. Norėčiau pabandyti ir dabar taip pagyventi. Kadangi esu gimęs laikais, kai viso to dar nebuvo, galėjau daugiau džiaugtis savo laisvu laiku, džiaugtis gamta, aplinka, realiai bendrauti su draugais – man tai patiko. Tiesa, ar galėčiau taip šiandienai padaryti, nežinau.

– Kiek ilgiausiai galima pragyventi be pinigų?

– Jeigu džiunglėse ar negyvenamoje saloje – jų nereiktų ilgam, bet jei kalbame apie kasdieninį gyvenimą, manau, kad be pinigų žmogui išgyventi būtų sudėtinga. Mūsų pasaulis yra labai materialus, už viską visi nori gauti atlygį, visi vis kažką perka ar parduoda, todėl įprastam žmogui be pinigų būtų sudėtinga išgyventi net ir vieną dieną.

– Kodėl žmonės kartais įtraukia pilvą?

– Todėl, kad per pilvą kartais nesimato žemės.

– Kas sukūrė manų košę?

– Mamos, kad vaikai jas valgytų ir būtų stiprūs.

– Kaip panaikinti pagurklį?

– Kaip pilvo jo neįtrauksi, tad jei jau labai norisi, gal verta kreiptis į plastikos chirurgus.

– Ką reiškia žodis „galantiškas“?

– Tai išsilavinęs, gerai išauklėtas žmogus.

– Kiek sveria laimė?

– Laimė yra besvorė. Ji labai lengva, o kančia sunki, todėl laimę labai reikia saugoti.

– Ar būtina sakyti „Į sveikatą“, kai kažkas nusičiaudi?

– Tai mandagu, nes tokiu būdu kitam galime palinkėti sveikatos – gal taip jis nesusirgs.

– Kodėl mergaitės gali dėvėti kelnes, bet berniukai su suknelėmis atrodo juokingai?

– Manau, kad berniukai, kurie bijo atrodyti juokingai ir dėl to nedėvi sijonų, gali pabandyti nuvažiuoti į Škotiją – ten tikrai niekas nesijuoks.

– Kaip žinoti, ar žmogus yra jautrus?

– Visi žmonės yra jautrūs, tik vieni stipriau, kiti – mažiau. Nėra nejautrių žmonių, yra tik blogi sprendimai, kurie padaro mus nejautriais iš išorės.

– Kodėl žmonės yra linkę į priklausomybes?

– Taip jau yra nuo amžių amžinųjų. Kiekvienas mes esame linkę į jas, tik vieni joms labiau pasiduoda, kiti – mažiau. Šių laikų priklausomybe pavadinčiau madą. Juk daugelis dalykų išsivysto iš mados, žmonės mato, kaip elgiasi kiti ir nori tai atkartoti. Tai gali būti ir geri dalykai, bet ir blogi, pavyzdžiui, rūkymas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)