Pasak G. Nausėdos, alternatyvūs variantai buvo aptarti ketvirtadienio vakaro diskusijoje Europos Vadovų Taryboje.

„Didžiąją laiko dalį mes ir pradiskutavome apie variantus A, B, C ir D“, – žurnalistams penktadienio paryčiais sakė Lietuvos prezidentas.

ES lyderiai ketvirtadienį pritarė naujam susitarimui, kokiomis sąlygomis Britanija pasitrauks iš ES spalio 31-ąją.

Derybose daugiausia ginčų kėlė klausimas, kokios taisyklės po „Brexit'o“ turėtų galioti Jungtinei Karalystei priklausančioje Šiaurės Airijoje.

Susitarimas numato, kad Šiaurės Airija turės paklusti daliai ES taisyklių dėl prekių, bet liks Jungtinės Karalystės muitų teritorijoje.

Britų premjeras Borisas Johnsonas (Borisas Džonsonas) parlamentarams susitarimą pateiks šeštadienį, ir kol kas lieka neaišku, ar ten jis sulauks pakankamos paramos.

„Kokiu pasitikėjimu savimi bespinduliuotų gana žavinga asmenybė B. Johnsonas, visi vis dėlto galvoja apie alternatyvius variantus“, – kalbėjo G. Nausėda.

„Aš pasakiau, kad mes turbūt mėginame prognozuoti tai, ką neįmanoma prognozuoti, mes turime visas galimybes reaguoti į sprendimus Didžiojoje Britanijoje, o šiandien mūsų darbas yra tiesiog patvirtinti „Brexit'o“ susitarimą ir pasidžiaugti, kad tai didi diena tiek ES, tiek Didžiajai Britanijai, bet tai dar ne galutinis rezultatas“, – sakė prezidentas.

Jei britų parlamentas atmes susitarimą, ES vadovai šį mėnesį turbūt surengs dar vieną neeilinį viršūnių susitikimą tartis, ką daryti toliau.