Prieš tai Lietuva laimėjo trejas grupių etapo rungtynes – 3:0 nugalėjo Belgiją, 6:0 pranoko Maroką ir 2:1 palaužė Velsą. Šios tris pergalės leido Lietuvai pirmą kartą istorijoje užsitikrinti vietą pasaulio čempionato aštuntfinalyje.

Visgi rungtynės su Lenkija lėmė kurią vietą Lietuva užims grupėje. Po šio pralaimėjimo lietuviai C grupėje tikriausiai liks antri, kadangi lenkams dar liko Belgijos rinktinės iššūkis, bet jį mūsų kaimynai turėtų nesunkiai įveikti.

Rungtynės su Lenkija Lietuvos mažojo futbolo rinktinei buvo kiek neįprastos. Pirmą kartą šiame čempionate Lietuvai reikėjo žaisti taip anksti, šviečiant labai kaitriai saulei. Lietuvai dėl traumos taip pat negalėjo padėti rezultatyviausias rinktinės žaidėjas Aivydas Ruškys, kuris siekia išsigydyti sumuštą raumenį ir būti pasirengęs žaisti penktadienį vyksiančiame aštuntfinalyje.

Galbūt tai, kad Lietuva jau buvo užsitikrinusi vietą kitame etape ir karšta saulė lėmė, jog mūsų rinktinė mačą pradėjo kiek apsnūdusi ir po dvejų klaidų gynyboje lenkams pavyko įmušti du greitus įvarčius. Dar trečią įvartį lenkai pridėjo puikiai įžaidę standartinę situaciją, tad po pirmo kėlinio jie ne tik pirmavo užtikrintai, bet neleido Lietuvai sukurti kažko pavojingo.

Antrajame kėlinyje Lenkija toliau rodė savo pranašumą. Nors lietuviai bandė įmušti bent garbės įvartį ir progų tam turėjo, tačiau savaisiais šansais nepasinaudojo. Tuo metu Lenkija baudė lietuvius už kiekvieną klaidą ir nors kelis kartus vartus gelbėjo Mantas Šumskis, tačiau per antrą kėlinį krito dar trys įvarčiai ir Lietuvai teko praryti skaudų pralaimėjimo kartėlį.

Visgi vyriausiasis komandos treneris Mandinho tikisi, kad šį pralaimėjimą jo ekipa greitai pamirš ir žaidimas aštuntfinalyje bus žymiai geresnis.

„Prieš tai sužaidėme trejas sunkias rungtynes ir užsitikrinome vietą aštuntfinalyje. Žinoma, mes norėjome laimėti ir stengėmės taip, kaip galėjome, bet taip pat nenorėjome rizikuoti dėl traumų ir kortelių. Rotavome žaidėjus daugiau nei įprasta, todėl džiaugiamės, kad pavyko išvengti traumų ir kortelių.

Tai mums tikrai padės penktadienio aštuntfinalio mače. Turime sau išsikėlę tikslą ir po šio mačo žiūrime į platesnį vaizdą. Rungtynių su Lenkija rezultatas tikrai parodo ne viską“, – po mačo sakė Mandinho.

Jei penktadienį Lenkija nugalės Belgiją, Lietuva liks antroje C grupės vietoje ir žais su pirmąja D grupės komanda. D grupėje pirmąją vietą užimti dar gali trys komandos – Bulgarija, Anglija ir Urugvajus, bet galutinis D grupės išsidėstymas paaiškės tik penktadienį.

Lietuvos mažojo futbolo rinktinės sudėtis pasaulio čempionatui: vartininkas – Mantas Šumskis; gynėjai – Dmitrijus Krupovičius, Edvinas Dubavičius, Svajūnas Savickas, Ernestas Komarovas; saugai – Dominikas Stankevičius, Paulius Sakalis, Valentinas Baranovskis; puolėjai – Valdemaras Šaveiko, Aivydas Ruškys.

Lietuva aštuntfinalio rungtynes žais penktadienį 23 val. ir būsimą varžovą sužinos tą pačią dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)