Prie politikų, kalbančių apie pirmalaikius Seimo rinkimus, jungiasi ir buvęs „valstiečių“ frakcijos narys, šiuo metu mišriai Seimo grupei priklausantis Povilas Urbšys. Politikas kalba, kad šią savaitę pasiektas Seimo diskreditacijos dugnas kartu kelia dar vieną klausimą – kas iš tikrųjų kontroliuoja valdančiąją „valstiečių“ frakciją.

„Faktas yra toks, kad dabartinė situacija reiškia, kad esama Seimo diskreditacija... kitaip tariant, žemiau mes nukristi nebegalime. Tad racionalus galvojimas apie tai, kad reikėtų pasileisti“, - sakė P. Urbšys, pabrėždamas ir dar vieną, jo nuomonę, pastaruoju metu išryškėjusį ydingą akcentą.

„Kyla klausimas, kas turi vadžias „valstiečių“ frakcijoje. Ramūnas Karbauskis vakar įtikinėjo visus, kad jie nebus tokie, kaip opozicija, kad jie neskubės, kad jiems svarbus biudžetas, kad palauks Etikos ir procedūrų komisijos posėdžio. Ir, šast, išeina Širinskienė ir faktiškai daro viską atvirkščiai ką sako Karbauskis. Jis nė žodžio nesako, tyli. Tad kyla klausimas, kad yra vadovas frakcijoje“, - kalbėjo P. Urbšys.