Filmas paremtas realiu 1971 m. JAV Stanfordo universiteto psichologų vykdytu “Kalėjimo gyventojų elgesio tyrimu”, kurio rezultatai buvo labai netikėti ir eilinį kartą įrodė, kad blogoje vietoje atsidūręs žmogus palūžta labai lengvai, o noras dominuoti prieš silpnesnįjį vos per keletą dienų eilinį mirtingąjį gali paversti gyvuliu.

Šios sukrečiančios juostos pasirodymą mūsų šalyje lydi pirmąkart rengiamos akcijos, įvykiai ir “eksperimentai”.

Kovo 12 d. filmo premjera bus surengta Pravieniškių pataisos kolonijoje- drauge su žiniasklaidos atstovais filmą pirmieji pamatys tiesiogiai su jame aptariama tema susijusi auditorija.

Nuo kovo 11 d. radijo stoties M-1 eteryje prasidės konkursas, kurio pagrindinis prizas - “eksperimentinė” kelionė į Lukiškių tardymo izoliatorių-kalėjimą dviems.

Dvi savaites (03.11-22) radijo eteryje laidų “Tik tarp mūsų” bei “Čia mano radijas” vedėjai rinks savanorius kandidatus į unikalų prizą.

Žaidimo-akcijos sąlygos:

1) kandidatai-savanoriai privalo būti pilnamečiai (sulaukę 18 m.);

2) M-1 eteryje jie turi išpažinti nuodėmę;

3) iš devynių pretendentų išrinktas nugalėtojas į “Kelionę” gali pasiimti draugą (-ę);

4) visi konkurso dalyviai apdovanojami specialiais filmo “Eksperimentas” tramdomaisiais-marškinėliais.

Laimėjimas bus “įteiktas” iš karto po Velykų, pirmą balandžio šeštadienį. Pusę dienos nugalėtojas praleis “Lukiškėse”, susipažins su ten veikiančia tvarka ir aplinka.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją