„Aš ne kartą buvau sakęs, kad buvau pasiruošęs stoti prie Lietuvos rinktinės vyr. trenerio vairo“, – teigė šiemet pirmą kartą legionieriaus duoną ragaujantis K. Maksvytis.

Dabar situacija yra tokia, kokia yra. Ne viskas priklauso nuo manęs.
Kazys Maksvytis

Pasiteiravus, kokius tokio savo sprendimo argumentus pateikė „Parma“ klubo vadovai, K. Maksvytis atsakė: „Mano su šiuo Rusijos klubu sutartyje nebuvo numatyta, kad galiu dirbti ir kitur.

Taigi, klubas pasinaudojo šia sutarties sąlyga. Klausiate, ką man pasakė? Buvo aptarta, kad sezono pradžia nėra ideali, kad yra problemų su žaidėjų traumomis, kad pirmas sezonas ir viskas nauja, tad reikia laiko įsivažiuoti ir prie visko priprasti, o, jų teigimu, darbas per dvi vietas blaškytų ir trukdytų susikoncentruoti tik į „Parma“ klubo reikalus. Tokia jų pozicija.“

Visgi, yra viliamasi, kad šioje situacijoje dar nebus padėtas taškas ir Lietuvos krepšinio federacija (LKF) dar bandys įkalbėti Rusijos klubo atstovus pakeisti savo nuomonę.

„Apie situaciją informavau LKF atstovus. Padariau viską, kas nuo manęs priklauso. O kaip viskas baigsis – matysime“, – Krepšinis.lt portalui kalbėjo K. Maksvytis.

Jis teigė, kad dabar yra susikoncentravęs į darbą „Parma“ klube.

„Žinoma, būtų didžiulė garbė dirbti nacionalinėje krepšinio komandoje. Tai turbūt kiekvieno trenerio svajonė, žinant tai, ką Lietuvoje reiškia krepšinis.

Rusijos klubas teigė, kad šį debiutinį sezoną aš turėčiau apsiprast prie „Parma“ ekipos ir jos sistemos, o kitąmet, jei viskas būtų gerai, galbūt būtų priimtas ir kitas sprendimas dėl Lietuvos rinktinės trenerio darbo.

Žinoma, noriu treniruoti rinktinę, bet dabar situacija yra tokia, kokia yra. Ne viskas priklauso nuo manęs“, – teigė K. Maksvytis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)