Timas Heckeris į organišką visumą lieja analoginį ir skaitmeninį garsą, triukšmo purslus ir ambient harmonijas, vaiduoklišką klasikinių instrumentų skambesį bei elektriniais impulsais kuriamas atmosferas, rašoma koncerto organizatorių pranešime spaudai. Kone fiziškai apčiuopiamos kūrėjo kompozicijos ir išskirtinis braižas jam pelnė platų pripažinimą bei vietą geriausios visų laikų ambient muzikos topuose. Į savąjį sąrašą muzikos žurnalas „Pitchfork“ įtraukė net du Timo Heckerio albumus – 2013 metais išleistą „Virgins“ ir į pirmąjį dešimtuką patekusį 2006-ųjų „Harmony in Ultraviolet“.

Paskutinieji du Tim Hecker albumai-dvyniai, tarsi yin ir yang vienas kitą papildantys „Konoyo“ ir „Anoyo“, įrašyti Tokijo budistų šventykloje ir yra įkvėpti japonų pasaulėžiūroje svarbios Ma sąvokos, žyminčios tuštumą ar erdvę tarp dviejų struktūrų. Šie albumai įrašyti drauge su japonų gagaku – tradicinio imperatoriškųjų rūmų ansamblio – muzikantais, panaudojant vėjo instrumentus. Šio bendradarbiavimo rezultatas – subtilus ir trapus skambesys, kuriame pauzei ir tuštumai tenka toks pats svarbus vaidmuo kaip ir garsui.

Išskirtinėmis idėjomis pasižymi ir ankstesni Timo Heckerio darbai. Pavyzdžiui, kartu su Islandijos choru įrašytas ir 2016 metais išleistas „Love Streams“ nagrinėja žmogaus balso transcendentalumą auto-tune technologijų amžiuje. Tuo metu 2013-ųjų „Virgins“ pianino, pučiamųjų instrumentų ir sintezatorių pagalba kompozitorius kuria išsiderinusią muzikinę abstrakciją, tikrinančią atminties ir iliuzijos ribas.

Timas Heckeris per savo muzikinę karjerą yra išleidęs ne tik dešimtį solinių įrašų, bet ir dirbęs drauge su tokiais kompozitoriais kaip Ben Frost, Johann Johannsson, Daniel Lopatin (Oneohtrix Point Never), Aidan Baker. Atlikėjo muziką leidžia tokios prestižinės nepriklausomos įrašų kompanijos kaip „Kranky“ ar „4AD“.

Timo Heckerio koncertas klubo „Kablys“ didžiojoje salėje įvyks spalio 23 d. Siekiant sukurti geriausias sąlygas kontempliatyvios ir meditatyvios muzikos klausimui, koncerto vietos bus sėdimos. Kanadietį apšildys lietuvių elektroninės muzikos kūrėjas „Fume“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją