„Sušaukiau (valdybą) pasitarti. (...) Tai po ilgų diskusijų valdybos buvo vieninga nuomonė, kad Statute yra parašyta aiški norma, kad balsuoti dėl atšaukimo galima tik vieną kartą per vieną sesiją“, - sakė V. Pranckietis.

Seimo pirmininko teigimu, reikalavimas balsuoti iš naujo antradienį yra neteisėtas.

„Aš į darbotvarkę to klausimo neįrašysiu, paskui turėsiu nusišalinti nuo pirmininkavimo, kadangi klausimas bus dėl manęs. Nežinau, koks pirmininkas galėtų teikti neteisėtą prašymą, kad būtų įrašyta į darbotvarkę“, – sakė V. Pranckietis.

Kreipsis išaiškinimo

Tačiau realybėje dar nėra aišku, ar bus taip, kaip pageidauja Seimo pirmininkas.

Iš valdybos posėdžio išėjusi Seimo pirmininko pirmoji pavaduotoja Rima Baškienė sakė, kad dar kreipsis į Teisės departamento išaiškinimo.

„Seimas išreiškė nepasitikėjimą balsų skaičiavimo komisija. Dabar įvyko balsavimas, kurio formuluotės neteko nei girdėti, nei matyti, dėl to, kad balsavimas bus pakartojamas.

Diskutavome, ar toje pačioje sesijoje Seimo pirmininko atstatydinimas gali būti vykdomas antrą kartą. 218 Statuto straipsnis kalba kitaip. Todėl aš ir keliu klausimą, ir prašysiu Teisės departamento išaiškinimo“, – sakė R. Baškienė.

Seimo pirmininko pirmoji pavaduotoja sakė, kad Seimo pirmininkas neturi teisės neleisti to klausimo įtraukti į darbotvarkę.

„Jeigu Seimas jau dabar balsavo, tai jau yra ne vieno Seimo nario, o Seimo daugumos reikalavimas įtraukti į darbotvarkę. Net nenumatytus klausimus įtraukiame į darbotvarkę, kai pasirašo 47 Seimo nariai. Šiuo atveju Seimo dauguma priėmė tokį sprendimą, tai įrašyti į darbotvarkę mes privalėsime“, – sakė R. Baškienė.

Balsavo įtraukti į darbotvarkę

DELFI primena, kad Seimo rytiniame posėdyje Seimas balsų dauguma pareiškė nepasitikėjimą balsų skaičiavimo komisija. „Valstietė“ Agnė Širinskienė sakė reikalausianti, kad Seimas antradienį iš naujo balsuotų dėl nepasitikėjimo V. Pranckiečiu.

Vakariniame posėdyje Seimas nusprendė kitą antradienį rengti naują balsavimą dėl Seimo vadovo V. Pranckiečio patraukimo: už balsavo 60, prieš 45, susilaikė 2 parlamentarai.