„Jis įžeidinėjo, ypač pirmininkę (N. Pelosi). Jis vadino ją trečiarūše politike“, – po susitikimo su D. Trumpu sakė Senato demokratų mažumos lyderis Chuckas Schumeris.

Susitikime Kongreso nariai su prezidentu aptarė kontroversiškai vertinamą amerikiečių karių patraukimą nuo Sirijos ir Turkijos pasienio.

Savo ruožtu pati N. Pelosi sakė, kad D. Trumpas „visiškai pratrūko“ susitikime su Kongreso nariais.

„Ką mes matėme, tai visiškai pratrūkusį prezidentą“, – sakė N. Pelosi. Pasak jo, D. Trumpą „sukrėtė“ tai, kad Atstovų Rūmai nubalsavo prieš jo patvirtintą amerikiečių karių patraukimą.

Demokratų lyderiai taip pat užsiminė, kad susitikimas su respublikonų prezidentu buvo nutrauktas po N. Pelosi tekusių įžeidimų.


„Amerikos saugumas, kurdų saugumas yra vieno žmogaus rankose – prezidento D. Trumpo“, – tvirtino C. Schumeris, ragindamas Baltuosius rūmus atšaukti JAV veiksmus dėl Sirijos ir „pašalinti D. Trumpo padarytą žalą“.

Po to, kai JAV praeitą savaitę patraukė savo karius nuo Sirijos ir Turkijos pasienio, Turkija pradėjo karinę operaciją prieš kurdų kovotojus Šiaurės Sirijoje.

Vėliau trečiadienį D. Trumpas socialiniame tinkle „Twitter“ publikavo keletą nuotraukų iš susitikimo su Kongreso nariais su įžeidžiančiais komentarais. Viename jų N. Pelosi jis pavadino „labai nesveiku žmogumi“.

N. Pelosi netruko panaudoti vieną iš D. Trumpo publikuotų akimirkų ir pakeitė savo „Twitter“ paskyros nuotrauką.

Nancy Pelosi